Moment en què s'enlairava el coet Falcon Heavy juntament amb la nau Psyche (EFE)

Viatge a un món de metall: la NASA inicia amb èxit la missió Psyche

L'agència espacial nord-americana estudiarà un asteroide compost de metalls que pot donar informació valuosa sobre com es va formar la Terra

RedaccióActualitzat

"Pròxima parada: un món de metall". Així anunciava la NASA, a la xarxa social X, l'enlairament amb èxit de la nau espacial Psyche, que per primer cop permetrà explorar un entorn metàl·lic.

I és que Psyche viatjarà durant sis anys, fins al 2029, rumb a l'asteroide que té el mateix nom, és ric en metalls i orbita al voltant del Sol. La missió pot donar pistes sobre l'origen del centre de la Terra, així com d'altres cossos celestes.
 

L'inici de la missió

A les 10.19 del matí, hora local del Centre Espacial Kennedy de la NASA a Florida, i després d'un parell d'ajornaments, l'últim per mal temps, la nau Psyche s'enlairava amb èxit. I ho feia propulsada per un coet Falcon Heavy de la companyia SpaceX:

 

Per arribar a aquest asteroide, la nau espacial recorrerà uns 3,6 milions de quilòmetres durant un període de gairebé sis anys. El viatge inclourà volar relativament a prop de Mart el maig del 2026 per obtenir el que s'anomena una assistència gravitatòria.

I és que, aprofitant la gravetat del planeta vermell, la nau augmentarà de velocitat i encaminarà la trajectòria per acabar arribant al seu destí final: l'asteroide.

Així mateix, si tot va segons el previst, la nau arribarà l'agost del 2029, moment en què començarà la seva missió principal. Passarà prop de dos anys orbitant l'asteroide per fer fotografies, mapejar la superfície i recopilar dades per determinar la seva composició.

 

ARXIVAT A:
NASA
Anar al contingut