El gerro xinès subhastat és de color blanc i blau i té dibuixos de núvols i dracs
Aquest gerro xinès s'ha venut per un preu milionari, quan estava valorat en 2.000 euros (Osenat)
París

Venen per més de 9 milions un gerro xinès que s'havia valorat en 2.000 euros

L'interès dels compradors xinesos, que creuen que és més antic del que s'ha calculat, n'ha disparat l'interès en una subhasta

RedaccióActualitzat

La casa de subhastes Osenat encara no s'acaba de creure el que ha passat amb el gerro xinès que una clienta va decidir posar a la venda. El preu que n'esperaven obtenir eren uns 2.000 euros, però se n'han acabat pagat 9 milions

Els experts van considerar que era una peça de porcellana moderna i no extraordinària. Per això van situar el valor en una forquilla entre 1.500 i 2.000 euros. 

De seguida, però, van veure que hi havia molt moviment i que diverses persones estaven interessades en l'article. Entre 20 i 30 postors van anar elevant gradualment el preu del gerro fins a arribar a una xifra milionària: 7,7 milions d'euros, més de 9 si s'hi afegeixen les despeses de la casa de subhastes. 
 

Se sospita que és més antic del que es diu

El dilema és si el gerro és del segle XX, i, per tant, no té un valor tan destacat, o bé si és una peça extremadament rara del segle XVIII, molt més cotitzada. 

L'objecte formava part de l'herència d'una dona, veïna de Saint-Briac-sur-Mer, a la costa bretona. 

La seva filla, que viu en un territori francès d'ultramar, va heretar el gerro de la seva mare, que alhora l'havia heretat de la seva mare, una gran col·leccionista parisenca del segle passat, han explicat des d'Osenat. 

Sense haver-lo vist, la filla el va fer transportar a París, on els experts mantenen que la peça és menys excepcional del que fa pensar el preu que se n'ha acabat pagant. 

La peça, de color blanc i blau i amb esmalts policromats amb dissenys de núvols i dracs, mesura 54 centímetres d'alçada i té un diàmetre de 40 centímetres. 

Ara el gerro ja és propietat d'un ciutadà xinès. "Els xinesos tenen passió per la seva història", ha comentat un responsable de la casa de subhastes, que creu que la peça acabarà exposada en un museu. 

 

ARXIVAT A:
ArtXina
Anar al contingut