Vandellòs

Vandellòs II registra un nou incident en una part del sistema d'extinció d'incendis

La central nuclear de Vandellòs II ha registrat un nou incident. Durant un dia i mig, la part del sistema d'extinció d'incendis amb aigua ha quedat aïllada, per uns treballs de millora al sistema. Ara el sistema ja està recuperat. El Consell de Seguretat Nuclear ha fet públic aquest nou succés de la central, que ha qualificat de nivell zero en l'escala internacional de successos nuclears. Des de començaments d'any, la planta ha notificat set incidents al CSN.

Actualitzat

La planta, que es manté aturada per l'incendi de diumenge 24 d'agost, ja ha recuperat l'operativitat del sistema d'extinció de focs. El motiu d'aquest incident ha estat el tancament de la vàlvula de l'aigua durant les tasques de millora del sistema. La planta ha registrat ja set incidents aquest any, el darrer, l'incendi a la sala de turbines del diumenge 24 d'agost que encara manté aturada la planta.

La presidenta del CSN, Carmen Martínez, ha demanat comparèixer a la cambra baixa per informar sobre l'incendi de Vandellòs II i també explicar la sanció d'Ascó I. L'organització Tanquem les Nuclears demana que aquesta compareixença sigui oberta a tothom i exigeix una diagnosi en profunditat a les dues centrals.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut