Barcelona

Uns 200 transsexuals exigeixen a Barcelona que no se'ls consideri malalts mentals

El col·lectiu transsexual de Barcelona s'ha manifestat per primera vegada per reivindicar que no se'ls consideri malalts mentals. A Barcelona, ahir, ho van fer 200 persones, que es van queixar, principalment, de la medicalització que han de patir per poder-se canviar el nom al DNI. Les protestes també es van celebrar al llarg del cap de setmana a Madrid i París. Els transsexuals també van subratllar que necessiten estar més presents a la societat per aconseguir els seus objectius.

Actualitzat
Els transsexuals han sortit al carrer per primera vegada per demanar que no se'ls consideri malalts mentals. A Barcelona, els manifestants es van concentrar a les sis de la tarda a la plaça Universitat i van continuar la seva marxa pels carrers Pelai, Fontanella, Via Laietana i Jaume I, fins a arribar a la plaça Sant Jaume.

La protesta es va fer contra la nova llei de la identitat de gènere, que fa que els transsexuals necessitin que un metge els faci un diagnòstic de disfòria de gènere. Això certifica que hi ha un desacord entre el gènere amb què es neix i el que la persona sent com a propi, i els afecta a l'hora de canviar-se el nom al DNI.

Però el seu objectiu principal és fer que l'Organització Mundial de la Salut no classifiqui la transsexualitat com un trastorn de la identitat de gènere. Aquesta és la mateixa reivindicació que van estar fent durant molts anys els homosexuals fins que finalment l'any 92 l'homosexualitat es va deixar de considerar una malaltia.

Ara volen deixar de ser un col·lectiu invisible per fer sentir la seva veu.
Anar al contingut