Aquesta és la polsera amb codi QR per als malalts d'Alzheimer (ACN)
Aquesta és la polsera amb codi QR per als malalts d'Alzheimer (ACN)
Barcelona

Unes polseres amb codi QR permetran trobar un malalt d'Alzheimer perdut

Qualsevol persona que trobi el malalt pot llegir el codi QR amb el mòbil i saber el nom del malalt, el del cuidador i un telèfon de contacte

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra i la Federació d'Associacions de Familiars de Malalts d'Alzheimer (FAFAC) han dissenyat un braçalet per identificar fàcilment persones amb aquesta malaltia.

Les polseres porten un codi QR. Qualsevol persona que el trobi, pot llegir el codi amb el mòbil i a la pantalla del telèfon li apareixerà el nom del malalt, el del cuidador i un telèfon de contacte.

El dispositiu informarà també, per exemple, de si la persona és diabètica o té algun tipus d'al·lèrgia.

D'aquesta manera es pretén estalviar als familiars l'angoixa de pensar que els malalts es poden perdre o desorientar i patir durant hores.

"Pensar que una persona es pot perdre i que no la podrem localitzar genera molta angoixa a les famílies i els volem donar seguretat. Hem de prevenir per protegir les persones amb Alzheimer, però sense invalidar-les", ha destacat la presidenta de la FAFAC, Immaculada Fernández.

La vintena d'Associacions de Familiars de Malalts d'Alzheimer (AFA) de Catalunya seran les encarregades de distribuir les polseres, que ja estan disponibles per 4,5 euros, el preu de cost. Se n'ha fet una tirada inicial de 2.000 exemplars, però està previst anar-ne fent segons la demanda.

ARXIVAT A:
SalutAlzheimer
Anar al contingut