Una "millennial" d'origen hispà del Bronx guanya les primàries demòcrates de NY

La jove, de 28 anys i cambrera fins fa poc, va derrotar el veterà del partit Joe Cowley

RedaccióActualitzat

Una jove d'origen hispà de 28 anys ha donat la sorpresa en les primàries demòcrates de Nova York. Alexandria Ocasio-Cortez, "millenial" i nascuda al Bronx, ha derrotat el congressista Joe Cowley, un dels més veterans dirigents del partit a la cambra baixa nord-americana.

Alexandria Ocasio-Cortez fins fa poc va estar treballant fent còctels i de cambrera al restaurant Flats Fix, de Union Square, a Nova York.

Ocasio-Cortez s'ha imposat al seu rival tot i no comptar amb el suport de l'aparell del partit, no tenir experiència en cap càrrec públic i fer una campanya amb molt pocs fons. Els resultats van ser del 57.5% per a ella i el 42.5% per al seu rival Crowley.

 

El congressista Joseph Crowley és el quart demòcrata en jerarquia a la Cambra de Representants dels Estats Units, guanyador de 10 períodes consecutius (des del 1999) i potencial candidat a convertir-se en president de la cambra si el seu partit recuperava la majoria en les eleccions legislatives del novembre.

Després de la victòria, Ocasio-Cortez ha assegurat que treballarà per la justícia social, econòmica i racial dels novaiorquesos i de tots els nord-americans de classe treballadora.

A Ocasio-Cortez li falta ara derrotar al candidat republicà al novembre per arribar a ser la representant del catorzè districte congressional de Nova York. Si ho aconsegueix, es convertiria, als 29 anys, en la dona més jove que hagi arribat al Congrés dels EUA.

Anar al contingut