Vilafranca

Una vuitantena d'establiments s'adapten als horaris europeus durant una jornada

La campanya "Canvia el xip, canvia d'hora" mostra la capital de l'Alt Penedès funcionant amb horaris comercials, laborals i de lleure adaptats a la tònica europea

RedaccióActualitzat

Vilafranca del Penedès ofereix avui, dimarts, el dia dels horaris europeus. Més d'una vuitantena d'establiments de Vilafranca del Penedès s'adapten durant aquesta jornada als horaris europeus per explicar la necessitat de conciliar l'horari laboral amb la vida personal. La iniciativa ha impulsat conjuntament per les tres agrupacions de comerciants de la ciutat: Centre Vila, Comerç Espirall i l'Associació de Comerciants la Girada, sota l'aixoplug de la Unió Empresarial del Penedès (UEP).

Els establiments que s'han sumat a la prova, han obert entre les 8 i les 9h del matí i escurcen el tancament de migdia a les 17h de la tarda per poder plegar com a molt tard a les 19h. L'objectiu més immediat és, segons expliquen des de les associacions, mostrar els beneficis de la reforma horària. Sílvia Rabentós, organitzadora de la prova, ha comentat que l'objectiu final és "aconseguir suport institucional i que el canvi vingui amb algun tipus d'iniciativa legislativa que afecti tots per igual." Comerciants i clients coincideixen a dir que el canvi "s'hauria de fer des de tots els sectors laborals."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut