Esther Muñoz durant la sessió de control del govern en el ple del Senat d'aquest dimarts a Madrid (EFE)
Madrid

Una senadora del PP sobre la memòria històrica: "15 milions per desenterrar uns ossos"

Esther Muñoz ha criticat el projecte de pressupostos per a la memòria històrica, tot i que després ha rectificat les seves paraules explicant que s'estava referint "a desenterrar Franco"

Actualitzat

La senadora del PP Esther Muñoz ha criticat en el ple de la cambra alta d'aquest dimarts que el Ministeri de Justícia destini quinze milions d'euros del pressupost a la memòria històrica. Segons Muñoz, aquests diners es destinaran a "crear una veritat d'Estat" i a "desenterrar uns ossos", comentari que ha rebut crítiques per part del grup socialista.

L'incident ha tingut lloc durant la sessió de control del govern, quan la senadora del PP ha demanat a la ministra un diagnòstic de la justícia a Espanya i ha criticat el projecte de pressupostos: "15 milions d'euros destinats que vostès desenterrin uns ossos en lloc de millorar els jutges i els fiscals", ha apuntat.

Posteriorment, la senadora del PP s'ha justificat davant dels periodistes explicant que es referia al projecte d'exhumar el cadàver de Franco i no "a la gent que hi ha a les cunetes".

"No m'estava referint a aquesta gent; òbviament m'estava referint que s'estan dedicant a desenterrar Franco, que no li importa a ningú, en lloc de millorar els salaris i la justícia, que és el que vertaderament fa falta avui en dia."

Esbroncada socialista per a Muñoz

Els escons socialistes l'han esbroncat i la ministra de Justícia, Dolores Delgado, ha descrit el seu comentari d'"absolutament indigne" i ha criticat amb duresa Muñoz: "Per joventut o per conviccions, no entendrà mai què és la democràcia", ha explicat.

El portaveu del grup socialista, Ander Gil, ha considerat que la intervenció de Muñoz ha estat "absolutament inacceptable" i és "una falta de respecte a la memòria de molts milers d'espanyols que van donar la seva vida per defensar la democràcia".

Gil ha explicat que, si una senadora s'hagués referit amb aquestes paraules a Alemanya a les víctimes de l'holocaust nazi, "el mínim que hauria hagut de fer és dimitir", i ha emmarcat les paraules de Muñoz en "el PP radicalitzat" de Pablo Casado.

La reacció de Muñoz

La senadora del PP, amb una piulada a les xarxes, ha volgut contestar el grup socialista apuntant que poden "manipular, cridar i escridassar", però no aconseguiran fer-la callar:

 

 

ARXIVAT A:
Memòria històrica PP
Anar al contingut