Una riuada pacífica torna a desbordar Hong Kong
Una riuada pacífica torna a desbordar Hong Kong
Hong Kong

Una riuada prodemocràtica torna a desbordar pacíficament Hong Kong

Les escenes de violència d'aquesta setmana, arran de l'ocupació de l'aeroport internacional de la ciutat, havien destenyit la reputació pacífica del moviment

RedaccióActualitzat

Una riuada prodemocràcia de paraigües torna a desbordar aquest diumenge els carrers de Hong Kong, mullats per la pluja. Desenes de milers de manifestants han tornat a ocupar el centre de l'antiga colònia britànica per reclamar un cop més el manteniment del seu règim especial, que garanteix les llibertats sota la sobirania xinesa.

 

 

El moviment vol que sigui una prova més de la seva naturalesa inequívocament pacífica. També una demostració que continua sent popular, tot i la violència i les amenaces d'intervenció cada cop més severes de Pequín.

 

 

Les escenes de violència d'aquesta setmana, arran de l'ocupació de l'aeroport internacional de la ciutat, havien destenyit la reputació pacífica del moviment. D'aquí l'interès del Front Civil dels Drets de l'Home de contrarestar les acusacions de "terrorisme" esgrimides per Pequín, convocant aquest cop una mobilització "racional, no violenta". S'insisteix en la prevalença de l'esperit pacífic del moviment. No hi ha hagut aldarulls.

La convocatòria del Front Civil dels Drets de l'Home, l'organització que ha liderat les protestes gegantines d'aquest estiu, també vol ser una resposta popular al que qualifiquen de violència policial.

 

 

La regió semiautònoma de Hong Kong travessa la seva crisi més greu des de la retrocessió a la Xina, l'any 1997, amb manifestacions i accions gairebé quotidianes per demanar, sobretot, el sufragi universal.

Però deu setmanes després de la manifestació inaugural del 9 de juny, el moviment no ha obtingut res de l'executiu hongkonguès, pro Pequín.

 

Anar al contingut