El centre mèdic Hacienda Health Care, situat a Phoenix (Arizona)
El centre mèdic Hacienda Health Care, situat a Phoenix (Arizona)
Estats Units

Una pacient en coma des de fa anys dona a llum als EUA i la policia busca el violador

La policia de la ciutat de Phoenix ha obert una investigació i sol·licitarà proves d'ADN als treballadors de l'hospital

Actualitzat

Una dona de 29 anys que en fa 14 que està coma ha donat a llum en un centre mèdic de la ciutat de Phoenix, als Estats Units.

El Departament de Policia de la localitat està investigant com ha pogut passar aquest fet en una dona que està en estat vegetatiu des de fa més d'una dècada, després d'estar a punt de morir per ofegament.

La clínica Hacienda Health Care, on està hospitalitzada la jove, ha explicat que cap membre del personal mèdic que la cuidava sabia que estava embarassada. A més, han assegurat que no saben com ha pogut passar, ja que la pacient està vigilada les 24 hores del dia.

Arran de la polèmica per aquesta agressió sexual, el director executiu del centre mèdic, Bill Timmons, ha presentat la dimissió. El seu relleu, el fins ara vicepresident executiu, Gary Orman, ha assegurat que espera "més que un informe complet del cas" per saber què va passar realment.

 

 

Proves d'ADN als empleats

En el marc de la investigació del cas, la policia ha sol·licitat que tot el personal mèdic masculí que treballa a la clínica es faci una prova d'ADN per determinar si l'agressor és un treballador del centre.

Davant d'aquesta sol·licitud, la clínica ha anunciat que ja tenia previst fer extraccions de sang als seus treballadors, però experts legals asseguren que, sense una ordre judicial, no els poden obligar a fer-se les anàlisis.


La víctima forma part d'una tribu apatxe

Des que es va saber el que havia passat no han transcendit gaires informacions sobre la jove. Una de les poques dades que s'han fet oficials és que la dona forma part de la tribu apatxe San Carlos, que habita al sud-est de l'estat d'Arizona.

La família de la víctima, que es vol mantenir en l'anonimat, ha contractat un advocat. El lletrat ha expressat que "la família està indignada, traumatitzada i commocionada per l'abús i la negligència que s'ha comès contra la seva filla".

Un cop s'ha fet pública la notícia, els usuaris han obert una petició a la xarxa en què demanen el tancament del centre mèdic. La petició ha rebut en poc temps més de 4.000 firmes.

ARXIVAT A:
Estats UnitsAgressió sexualViolència masclista
Anar al contingut