Washington

Una nova vacuna contra la malària aconsegueix una protecció completa en un estudi preliminar

La vacuna ha aconseguit la protecció completa en un estudi preliminar fet amb 40 voluntaris sans. La vacuna s'administra per injecció intravenosa i imita la picada de més de mil mosquits.

RedaccióActualitzat
Un equip de científics nord-americans ha aconseguit la protecció completa contra la malària amb una nova vacuna que s'administra per injecció intravenosa, a diferència de les vacunes més comunes que s'injecten per via intramuscular o intradermal.

La vacuna ha estat provada en un primer test clínic amb un grup reduït de 40 voluntaris sans. Se'ls ha inoculat en diferents dosis el paràsit "plasmodium falciparum" -el principal causant de la malària- debilitat i atenuat, i després, se'ls ha exposat a la picada de mosquits infectats amb el paràsit.

Cap de les sis persones que van rebre cinc dosis de la vacuna -equivalent a la picadura de més de mil mosquits- ha desenvolupat la malària, cosa que fa ser optimista l'equip investigador. En canvi, tres dels nou voluntaris que van rebre una dosi inferior sí que es van infectar.

Ara s'hauran de fer més estudis per determinar quan pot durar la protecció contra la malària i veure si una vacuna d'administració intravenosa es pot fer servir de manera àmplia entre la població que més la necessita.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut