Pequín

Una nova app per seguir el president xinès dona punts a l'hora de buscar feina

Els treballadors públics i els membres del partit estan obligats a instal·lar la nova aplicació, que ja s'ha convertit en la més descarregada

Francesc CanalsActualitzat

A la Xina, el president, Xi Jinping, adapta les tàctiques propagandístiques als nous temps. Ha creat una app que dona punts als que segueixen a través del mòbil els seus articles, discursos i actes.

A la Xina de Mao Tse-tung, la propagació de la ideologia del gran timoner es va fer a través del Llibre Roig. Amb mil milions d'exemplars, es diu que és el segon llibre més venut del món, després de la Bíblia. A la Xina tecnològica de Xi Jinping, el president amb més poder des de Mao, els textos sagrats del comunisme no es poden fer conèixer només a través de les llibreries o la televisió. Per això, el règim ha ideat una app que permet seguir els actes de Xi Jinping i estudiar el seu pensament. Fer-la servir dona punts a l'hora de buscar feina.

 

 

Xuexi Qiang Guo (Estudia el país fort) és el nom de l'app. Però hi ha un doble sentit: "xuexi" vol dir "estudiar", però el segon caràcter és el mateix que el del cognom del president. Per tant, també es pot entendre com: Estudia Xi per fer fort el país.

Per convenciment o per por de mostrar desinterès en públic per la figura de Xi, molts la reben amb entusiasme, encara que no en coneguessin l'existència fins a ser interpel·lats per l'equip de TV3 i Catalunya Ràdio. Com Huang Gongxie:

"Si existeix aquesta app, me la baixaré. Som joves, ens preocupem pel nostre país. I Xi és el nostre líder, per això seguiré les seves notícies."

Aquestes últimes setmanes ha estat una de les apps més baixades als dispositius dels xinesos, pràcticament una prolongació dels seus braços. Però la popularitat té una explicació: professors, funcionaris i empleats de les empreses públiques, a part dels membres del Partit Comunista, que són més de 80 milions, l'han de tenir instal·lada. Com Zong, membre del Partit Comunista Xinès:

"Soc membre del partit i tinc l'app, i tots els membres la tenim. És més pràctica per estudiar."

Els pocs que gosen dir que no se la miraran ho fan amb la boca petita mentre marxen corrents.

La població xinesa de mitjana edat cap amunt encara consumeix televisió i Xi Jinping hi és omnipresent. L'app forma part de les estratègies del Partit Comunista per intentar connectar amb els "millennials", que veuen la televisió com un moble antic.

ARXIVAT A:
TecnologiaXina
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut