Concentració davant del consolat de l'Uruguai en suport de la mare
Concentració davant del consolat de l'Uruguai en suport de la mare

Una mare s'atrinxera amb la seva filla al consolat de l'Uruguai a Barcelona

Es nega a entregar la nena a l'exmarit, a qui acusa d'abusar sexualment de la criatura, mentre la justícia exculpa l'home i descarta que la dona se'n pugui fer càrrec

Actualitzat

La mare i la filla porten tancades a les oficines del consolat de l'Uruguai a Barcelona des de divendres. Era el dia i el lloc que havia fixat la jutge perquè la mare entregués la nena al seu exmarit, que fa tres anys la va denunciar per sostracció de la criatura.

Però la mare s'ha atrinxerat al consolat argumentant que no torna la nena perquè el pare n'havia abusat sexualment.

De tota manera hi ha dues sentències que treuen la raó a la mare. Una de penal, que exculpa el seu exmarit d'aquests abusos, i una altra, de la jutge de família, que diu que la mare té "una personalitat paranoide, amb tendència a l'histrionisme, poc sincera i que, ara mateix, resulta descartada psiquiàtricament per fer-se càrrec de la filla".

La sentència assegura que la mare predisposava la filla en contra del pare i es basa en informes de nou professionals independents. I, encara que reconeix que l'entrega immediata al pare no és la situació perfecta, opina la magistrada que es pot reconduir amb l'ajuda d'especialistes. Però que el que no seria subsanable, diu, seria continuar vivint amb la mare.

En suport de la dona, s'han manifestat aquest dilluns feministes i compatriotes uruguaians davant del consolat. La seva advocada assegura que la justícia no va recollir els informes que li eren favorables. I ha demanat que es deixi en suspens l'ordre d'entrega de la filla.

Però la justícia, de moment, ha ordenat fer guàrdia permanent als Mossos d'Esquadra fins que no surti la mare del consolat i l'obligui a entregar la nena.

Tot plegat, una situació extremadament estressant per a la menor, motiu pel qual el Col·legi d'Advocats de Barcelona reclama que es trobi una situació ràpida i legal per part de les autoritats d'Espanya i de l'Uruguai.

ARXIVAT A:
Menors
Anar al contingut