Una lleidatana paraplègica per l'epidural del part reclama 3,5 milions a l'ICS

Assegura que van passar 14 hores fins que la van atendre per l'hematoma que li havia quedat a l'esquena i que li va danyar la medul·la espinal

RedaccióActualitzat

El 14 de novembre del 2019, Carmen Mejía i Rubén Carmona entraven a l'Hospital Arnau de Vilanova. Ella, de 36 anys i embarassada de 40 setmanes, anava de part. Li van aplicar l'anestèsia epidural per practicar-li una cesària. Segons la Carmen, li van fer tres puncions. La nena va néixer a les set de la tarda, però ella notava que el seu cos no responia.

Explica que cap a les tres de la matinada la va anar a veure una ginecòloga. "Em va preguntar si sentia les cames. Jo li vaig dir que no sentia res. I em va dir: 'Ja vindran demà'."

Segons denuncia, l'anestèsia epidural que li van posar li va causar un hematoma a la medul·la espinal.

"Aquesta senyora no recuperava la sensibilitat a les cames", explica el seu advocat, Enric Rubio, "i va transcórrer tota la nit, fins a 14 hores, fins que se li va intervenir l'esquena i li van poder treure l'hematoma que presentava i que, lògicament, li va danyar la medul·la espinal".
 

L'advocat considera que es va produir una negligència mèdica perquè van tardar massa a operar-la. Per això, la família ha presentat una reclamació patrimonial de 3 milions i mig d'euros a l'Institut Català de la Salut.

"Jo no tenia res. Era una dona sana. Algú ha de respondre. Perquè vaig entrar caminant i vaig sortir en cadira de rodes. I he estat cinc mesos fora de casa deixant la meva nena amb la meva parella a Lleida i jo, a Barcelona."

Uns dies després de l'operació la van traslladar a l'Hospital Vall d'Hebron i després, a l'Institut Guttmann, per fer rehabilitació. Va ser a l'hospital de Barcelona quan li van comunicar que la seva lesió era irreversible.

Al company i pare de la criatura se li trenca la veu quan explica com intenta tirar endavant cuidant la dona i la filla.

 

Viuen en un dúplex que no està adaptat i, per això, ella només pot moure's per la planta baixa, d'uns 40 metres quadrats.

Segons la família, l'Hospital Arnau de Vilanova encara no els ha donat cap explicació ni han rebut cap tipus d'ajuda mèdica ni psicològica. El centre hospitalari ha declinat fer cap valoració del cas.

 

ARXIVAT A:
Salut
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut