Una jutge demana al Suprem que investigui Puigdemont per possible frau quan era alcalde

L'expresident considera que la justícia espanyola busca extradir-lo com sigui

RedaccióActualitzat

Una jutgessa ha demanat al Tribunal Suprem que imputi Carles Puigdemont per un suposat desviament de fons públics quan era alcalde de Girona. El Suprem ha rebut la petició perquè l'investigui pels presumptes delictes de prevaricació, frau a l'administració i falsedat documental per irregularitats relacionades amb l'ús de fons de l'empresa d'aigües Agissa (Aigües de Girona, Salt i Sarrià de Ter).

La petició de la jutge es produeix arran d'un moviment de la Fiscalia Anticorrupció que va començar una investigació el 2017.

Fa quatre anys, una querella de la CUP va denunciar presumptes corrupteles en la concessió del contracte d'abastiment d'aigua a Girona, quan Puigdemont era l'alcalde de la ciutat. Ell va firmar la renovació d'un contracte amb Agissa, una empresa mixta participada en un 20% per l'Ajuntament i la resta per inversors privats com CaixaBank, Agbar i FCC, reunits a Girona.SA.

La Fiscalia, com ara la jutge de Girona, sospita que un milió d'euros destinats a millorar al cicle d'aigua es va desviar a la compra d'un fons d'art per part de l'Ajuntament, la col·lecció de 1.320 peces del crític Rafael Santos Torroella, que es va decidir el 2014.

 


Podria perdre la immunitat

El fet que Carles Puigdemont sigui aforat perquè és eurodiputat fa que el tribunal competent per resoldre aquest tema sigui el Suprem. Si accepta el cas, haurà de demanar un suplicatori al Parlament Europeu perquè aixequi la immunitat.

A través de Twitter, Puigdemont ha dit que, fa un any, ja va oferir a la Fiscalia fer una declaració voluntària, que no van acceptar. Hi veu darrere un intent d'aconseguir la seva extradició:

 

Un possible delicte de corrupció canviaria l'escenari pel que fa a l'eurordre i podria facilitar-ne l'extradició. En aquest cas, no se'l podria jutjar per altres càrrecs.

ARXIVAT A:
Tribunal Suprem Carles Puigdemont
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut