Els botellons estan en el punt de mira pel perill de la interacció social en els contagis de Covid
Els botellons estan en el punt de mira pel perill de la interacció social en els contagis de Covid

Una festa al Catllar i un gran botelló a Barcelona en el primer dissabte de noves restriccions

A Barcelona, la policia ha desallotjat 573 persones i n'ha denunciat 112 per diversos botellons a la ciutat, mentre que al Catllar es feia una festa amb 130 assistents

RedaccióActualitzat

Tot i la prohibició de no poder fer trobades socials de més de sis persones, en la primera nit de dissabte de noves restriccions la policia ha tingut feina. A Barcelona hi ha hagut almenys 37 botellons que han reunit més de mig miler de persones. Al Catllar han anat més enllà, i han organitzat una festa il·legal amb música, begudes i entrades a 50 euros.

En total, a Barcelona, els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana han desallotjat més de 600 persones per incompliment de les normes per a la contenció de la pandèmia de la Covid-19. Han posat també 112 denúncies.
 

Només aquesta nit hi ha hagut 37 botellons. El més multitudinari a Nou Barris, al mirador de Torre Baró. Els Mossos d'Esquadra se n'han assabentat passada la mitjanit i en arribar hi han trobat desenes de persones concentrades. Han posat 75 denúncies per incomplir les restriccions.

La Guàrdia Urbana suma a la xifra dels Mossos 573 persones desallotjades en diversos punts de la ciutat. També han posat 37 denúncies.


Una "rave" al Catllar

Al Catllar, els Mossos d'Esquadra han desmantellat una festa il·legal que s'havia convocat mitjançant les xarxes socials. La festa es feia en una casa rural als afores de la població. S'hi havien reunit 130 persones que havien pagat 50 euros d'entrada.

La policia ha aixecat acta contra l'organitzador per fer una festa no autoritzada i sense les mesures higièniques, han detingut una persona per possessió de substàncies estupefaents i han decomissat equips de música. 
 

El lloc on han fet la festa al Catllar, conegut com "el Castell"

La festa es va promocionar per la xarxa. En les instruccions per arribar-hi es demanava aparcar els cotxes separats per no fer-se notar en diversos punts de la localitat. Una furgoneta passava a buscar els assistents i els portava fins a la casa.

La festa incloïa entrades vip, consumicions d'alcohol i possibilitat de fumar amb pipa d'aigua. La intenció era allargar la festa fins dilluns al matí.

Un cop hi ha arribat la policia, alguns assistents s'han enfrontat amb els agents i han dificultat l'actuació amb un comportament hostil i agressiu, segons els Mossos.

El detingut és un jove de 24 anys que portava 35 bosses d'una barreja de cocaïna i LSD, 12 dosis d'LSD, 53 pastilles d'èxtasi, una bossa amb marihuana i 170 euros en efectiu.
 

Risc de rebrot per sobre del 400 punts

Les festes i botellons es repeteixen malgrat les restriccions que van entrar en vigor fa dos dies per l'augment de casos de Covid. El risc de rebrot a Catalunya s'enfila aquest diumenge per sobre dels 400 punts per primer cop des del març i la pressió als hospitals també segueix pujant. 

 

 

Una situació de risc molt alt que s'estén a pràcticament tot el país. De mitjana, el 10% dels que es fan les proves donen positiu.

Segons les últimes dades facilitades per Salut s'han confirmat 2.759 casos positius més i 16 víctimes mortals per Covid. I els hospitals tenen ara 1.218 persones ingressades i, d'aquestes, 213 estan a l'UCI, això són 9 més que ahir. 

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut