Una diputada de Vox denuncia Garriga a Antifrau per carregar despeses personals al partit

Isabel Lázaro, que no anirà a les llistes el 12M, apunta que el líder va gastar 70.000 euros de targetes del grup parlamentari en conceptes com l'AFA o menjar a domicili

RedaccióActualitzat

La diputada de Vox al Parlament Isabel Lázaro ha denunciat a l'Oficina Antifrau despeses "injustificades" d'Ignacio Garriga a càrrec de la formació. El secretari general del partit hauria gastat 70.000 euros des de targetes del partit el 2022, amb conceptes com la quota de l'Associació de Famílies d'Alumnes (AFA) o menjar a domicili, segons ha avançat El Confidencial.

Segons la denúncia, el candidat de Vox a presidir la Generalitat va pagar despeses personals amb les targetes del grup de què disposen els membres de la direcció. Compres al supermercat, serveis de tintoreria i perruqueria, restaurants i "centenars" de peticions de menjar a domicili serien algunes de les transaccions dutes a terme.

La diputada, que ha quedat fora de les llistes de Vox pel 12M, reclama a Antifrau que supervisi els comptes perquè considera que algunes despeses podrien "no tenir encaix" en la bona praxi i normativa del Parlament, del qual ja reben un estipendi mensual en concepte de dietes.


També va emetre factures per valor de 35.000 euros anuals

En total, Garriga hauria gastat 70.000 euros des de targetes del partit el 2022. Només l'agost d'aquell any --un mes sense activitat parlamentària, recorda la denúncia-- va gastar 7.300 euros.

A més, en els comptes dels dos anys a què la denunciant ha tingut accés --està a l'espera que li facin arribar els de 2023--, Garriga hauria emès factures per valor de 35.000 anuals al mateix partit. "Desconec en concepte de què factura el president al seu propi grup", afirma.

Vox al·lega que aquests comptes ja han estat auditats pel Parlament i que es correspon amb despeses ordinàries de funcionament del grup parlamentari. Fonts del Parlament han matisat que el Parlament no audita ni fiscalitza, sinó que fa un control comptable de les despeses.


Abascal tanca files amb Garriga: "Hi ha persones que no saben marxar del partit"

La denúncia ha coincidit amb el dia en què Vox tenia preparat un acte de precampanya a Terrassa, pel qual havia fletat autobusos des de diverses demarcacions i que ha comptat amb la presència de Santiago Abascal.

En una atenció als mitjans, el líder de Vox ha tancat files amb Garriga, de qui ha dit que té la seva total confiança. El cap de llista a les eleccions pel 12M no ha volgut fer declaracions. Així l'ha defensat:

"Els comptes de Vox al Parlament estan auditats. Aquest és el menor dels atacs que rebrà Garriga, però tindrà el meu recolzament en tots ells. De Garriga s'ha dit fins i tot que és racista"

Abascal ha carregat contra Lázaro, de qui ha dit que "hi ha persones que no saben marxar del partit" i que miren d'"embrutar el terreny polític".

ARXIVAT A:
VoxParlament de Catalunya
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut