Alacant

Una de les víctimes d'Al-Aaiun és un saharaui de nacionalitat espanyola

La Coordinadora d'Amistat amb el Poble Sahrauí de la província d'Alacant ha confirmat que una de les víctimes dels incidents que van tenir lloc dilluns a A-Aaiun és Baby Hamday Buyema, nascut en aquell territori quan pertanyia a Espanya i que, per tant, tenia nacionalitat espanyola. Així ho han assegurat fonts de la delegació d'aquesta ONG a la província d'Alacant, on resideix el germà del mort i on, segons les mateixes fonts, podria estar empadronat Baby Hamday Buyema.

Actualitzat
Hamday Buyema va néixer fa 35 anys a Al-Aaiun, quan encara era territori espanyol; estava casat, i tenia dos fills petits, un nen de quatre anys i una nena de dos. Segons la coordinadora, el germà del mort explicarà aquest divendres als mitjans de comunicació les circumstàncies de la mort de Baby Hamday Buyema durant una roda de premsa que se celebrarà a la seu de la UGT a Alacant.

Aquest saharaui d'origen espanyol viatjava dilluns en un autobús procedent de l'empresa de fosfats per a la qual treballava com a enginyer elèctric. El vehicle va ser interceptat per les forces de seguretat marroquines -en concret, el cos especial GUS, creat per a aquesta zona en conflicte- als carrers d'Al-Aaiun.

Segons la família, Baby va ser obligat a baixar de l'autobús "amb extrema violència" i va ser atropellat brutalment amb un dels furgons de la policia. Era l'únic saharaui del vehicle. Els testimonis sostenen que el vehicle hi va passar diverses vegades per sobre, fins a acabar amb la seva vida. S'ha penjat al YouTube un vídeo sobre els fets.


Anar al contingut