Una de cada tres mares monoparentals està en risc d'exclusió social

Actualitzat

Les famílies monoparentals, encapçalades normalment per dones, són especialment vulnerables davant de la pobresa. Més d'una tercera part viuen en risc d'exclusió.

El perfil de la família monoparental és el d'una dona d'entre 40 i 55 anys, divorciada i que viu a Barcelona amb un fill o filla a càrrec. La meitat estan a l'atur o treballen en l'economia submergida i tenen dificultats per accedir a un habitatge.

La vulnerabilitat no és només econòmica. L'estudi de la Taula del Tercer Sector demostra que un 20 per cent de les mares soles tenen trastorns d'ansietat i depressió.

Isabel Torras, coautora del treball i professora de la Facultat d'Educació Social Pere Tarrés, detalla la falta de suport afectiu que tenen moltes dones:

"Moltes vegades la demanda inicial és de beques de menjador, ajudes per pagar el lloguer... Però grates una mica i a sota trobes una necessitat més emocional d'estar acompanyades, d'algú que les escolti i que els pugui donar resposta, consell..."

Les entitats del Tercer Sector reclamen canvis urgents en les polítiques d'ocupació i habitatge i més acompanyament emocional per deixar d'abocar cap a la pobresa aquestes famílies monoparentals.  

ARXIVAT A:
Pobresa
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut