Les vies de tren al seu pas per Vinaixa (Google Maps)
Les vies de tren al seu pas per Vinaixa (Google Maps)

Pneumàtics cremats, cordes i ciment afecten la circulació de trens en diverses vies

Un grup independentista s'ha atribuït el tall a la via de Vinaixa a les xarxes socials

RedaccióActualitzat

Fins a quatre actes vandàlics en diverses vies aquest dissabte. El primer ha estat aquest matí al tram de via Vinaixa-Canal d'Urgell. Una crema de pneumàtics i palets ha obligat a interrompre-hi la circulació ferroviària durant cinc hores. Això ha afectat durant tot el matí les línies R13, que comunica Lleida i Barcelona passant per Valls, i l'R14, que també comunica Lleida i Barcelona passant per Tarragona.

Segons Renfe, la circulació s'ha restablert al migdia. Mentre no funcionaven els trens, s'ha ofert un servei alternatiu d'autobús per carretera, entre Lleida i Sant Vicenç de Calders, a l'R13, i entre Lleida i la Plana-Picamoixons a l'R14.

Una corda col·locada sobre la catenària de Montblanc també ha afectat la circulació de trens de l'R14. El tall ha afectat dos trens fins que també s'ha pogut restablir la circulació.

A les Borges del Camp, al Baix Camp, uns desconeguts han tirat ciment i han inutilitzat un canvi d'agulles.

A la Pobla de Massaluca, a la Terra Alta, algú ha col·locat una corda gruixuda a la catenària a l'alçada de l'estació de Faió-la Pobla de Massaluca. El pas d'un comboi ha trencat la corda i ha fet saltar les grapes dels tensors, que han danyat part de la catenària i han tallat la via cap a Nonasp.

Els Mossos d'Esquadra de les regions policials del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre han fet inspeccions oculars de les incidències i han iniciat una investigació per mirar de trobar-ne els autors.


Acció intencionada

La crema de pneumàtics a Vinaixa ha estat intencionada i el grup L'Estaca, que es defineix com a independentista, s'ha atribuït l'acció al seu canal de Telegram amb un missatge: "Fem-los entrar en via morta." En un comunicat, defensen "provocar el col·lapse del sistema i afectar els interessos d'Espanya i Europa fins a deixar-los en via morta".

Amb més de 4.500 membres al canal de Telegram, el col·lectiu L'Estaca ha penjat una fotografia nocturna amb els pneumàtics i palets cremant a la via a Vinaixa i ha anunciat noves accions de "desobediència i mobilització".

ARXIVAT A:
Transport públic
Anar al contingut