Vol ser metgessa i viatjar: "Triarem un continent i l'explorarem" (Corporacio de Loteries i Jocs d'Ontario)

Una canadenca de 18 anys guanya 33 milions a la loteria el primer cop que hi juga

Es diu Juliette Lamour i s'ha convertit en la ciutadana més jove en guanyar un premi tan gran al Canadà

Virgínia Arqué Nueno

L'organització de jocs i apostes d'Ontario ha fet públic aquest divendres el nom de la guanyadora més jove que més diners s'ha emportat en un sorteig de la loteria al Canadà.

Es diu Juliette Lamour, té 18 anys i acaba de guanyar 48 milions de dòlars canadencs, uns 33 milions d'euros, en endur-se el pot de la 6/49 del passat 7 de gener. I ho ha fet, a més, el primer i únic cop que hi ha jugat.

Aquesta estudiant de biologia no és l'única persona de 18 anys en endur-se un premi substanciós de la loteria al Canadà, però sí la que més diners s'ha emportat a aquesta edat.

Aquest divendres s'ha fet públic el seu nom, després de setmanes d'incertesa (Corporació de Loteries i Jocs d'Ontario)


Ni se'n recordava que hi havia jugat

La jove feia hores que tenia a la butxaca la butlleta guanyadora i no n'era conscient, com ha explicat en el moment de rebre el premi, gairebé un mes després, en una entrevista que s'ha fet viral a les xarxes socials.

 


Una broma de l'avi

La Juliette ha explicat que en complir els 18 anys, el seu avi li va proposar, com una broma, que es comprés un número de loteria per celebrar-ho.

No ho havia fet mai i va triar, a l'atzar, un número de la 6/49. Després se'n va oblidar fins que l'endemà, quan era a la feina —treballa a la farmàcia d'un centre comercial—, un company va comentar que algun veí de la seva ciutat, Sault Ste. Marie, a Ontario, havia guanyat el pot milionari en el sorteig del 7 de gener.

Aleshores, ella va recordar que en tenia un número. Tot seguit, el van comprovar a l'aplicació de l'entitat de joc i apostes i quan va sonar la música que confirmava que la seva combinació era la guanyadora, confessa la jove, no s'ho podien creure.

"Ell va caure de genolls a terra i jo em vaig posar a plorar", ha explicat. Quan va trucar a casa, continua, ni l'entenien dels crits que feia. El seu cap i els companys li van dir que marxés a casa, però la mare l'hi van prohibir fins que acabés el torn.

Des de llavors, el seu ha estat un secret a veus a la ciutat. Tothom sabia que una adolescent havia guanyat un premi milionari, però fins aquest divendres no s'ha fet públic de forma oficial.

El seu pare, que és assessor financer, l'ajudarà a gestionar els diners, ha dit la noia, que ja ha avançat que vol continuar estudiant però que, quan acabi el curs, faran un viatge:

"Quan acabi l'escola, tota la família triarem un continent i el començarem a explorar."

Vol ser metgessa i exercir a Ontario

La Juliette ha assegurat que invertiran el premi amb seny i confia no perdre el cap i seguir els bons consells que molta gent li ha donat, com que "és la feina, i no els diners, el que et defineix", explica.

La primera inversió que farà, ha dit, serà en els seus estudis. Ara està fent biologia a la Universitat d'Algoma, una carrera que vol acabar abans de començar medicina:

"Continuaré aquest programa de quatre anys i després m'agradaria entrar a l'Escola de Medicina del Nord d'Ontario."

La Juliette, que és bona estudiant, havia guanyat una ajuda per finançar la carrera, a la qual ha renunciat, diu, perquè una altra persona la pugui gaudir, ara que ella ja pot pagar-se tota la carrera.

Quan acabi els estudis, ha afegit, li agradaria exercir a Ontario.

També ha dit que tindran presents els amics i la família, i que buscaran algun projecte per invertir en la comunitat.

Viatjar també és a la llista de desitjos que ara podrà complir sense patir pels diners:

"Vull conèixer diferents països, estudiar la seva història i cultura, provar el seu menjar i escoltar el seu idioma."

 

ARXIVAT A:
Loteria
Anar al contingut