Unes 120 famílies s'han reunit a Tarragona per demanar més mesures per la Covid a l'escola (ACN/Mar Rovira)
Unes 120 famílies s'han reunit a Tarragona per demanar més mesures per la Covid a l'escola (ACN/Mar Rovira)

Una cadena humana demana abaixar les ràtios i apostar per la jornada continuada

Unes 300 persones fan una cadena humana a Tarragona per denunciar que les mesures sanitàries a l'aula són "insuficients"

RedaccióActualitzat

Les mesures per frenar la Covid a l'escola preocupa moltes famílies. A Tarragona, unes 300 persones han posat sobre la taula noves reivindicacions per fer més segura l'educació. Ho han fet en forma de cadena humana per reclamar una reducció de les ràtios a les aules, fer jornada reduïda i destinar més recursos a l'educació.

El grup de pares 10 a fora 10 a l'aula, organitzadors de la protesta, han reunit unes 120 famílies a la Rambla Nova de Tarragona aquest dissabte a la tarda. Han denunciat que les mesures sanitàries establertes als centres educatius per evitar la propagació de la pandèmia són "insuficients".

Com a mesures més restrictives proposen que les ràtios baixin a 10 alumnes per classe, que la jornada sigui continuada per reduir els desplaçaments, que es doti les escoles amb més professorat i recursos, i millores en la neteja d'alguns centres de la ciutat. 

Les famílies reclamen més inversió en educació i preparar els mestres per la formació en línia
Les famílies reclamen més inversió en educació i preparar els mestres per a la formació en línia (ACN/Mar Rovira)

Segons el portaveu del grup 10 a fora 10 a l'aula, Carlos Alcalde, la planificació del govern per a la tornada a l'escola "ha estat nefasta"

"Han canviat d'opinió tota l'estona i es contradiuen amb el que s'ha de fer al carrer, on només es poden ajuntar deu persones i a les aules n'hi ha 30; pensem que les mesures que s'estan aplicant a l'escola són insuficients."

A banda, Alcalde ha apuntat que el "gran problema" vindrà en les pròximes setmanes quan s'incrementin els positius a les escoles.

"Si continuen augmentant, estarem abocats a fer confinaments continus i a tenir més possibilitats que els nostres familiars de risc es contagiïn."


Un globus per garantir la distància

Les famílies han omplert tres dels set trams previstos pels organitzadors al llarg de la Rambla Nova. Els manifestants s'han aplegat des de dos quarts de set de la tarda al Balcó del Mediterrani i han ocupat un bon tram del passeig.

Per garantir les distàncies de seguretat, s'ha repartit un fil amb globus de colors, d'entre un metre i mig i dos, per unitat familiar. La Guàrdia Urbana de Tarragona ha xifrat en unes 300 persones els manifestants que han participat en l'acció.


Baixa per cuidar fills en quarantena

Els concentrats també han reclamat un permís retribuït per als progenitors que hagin de fer quarantena per cuidar dels seus fills. El president de la Generalitat, Quim Torra, va demanar la mateixa mesura al govern espanyol i va anunciar que si no es legislava, convocaria una reunió amb els agents socials per trobar una solució a la qüestió de la conciliació a Catalunya.

 

ARXIVAT A:
Educació Coronavirus
Anar al contingut