Una bufetada simbòlica d'Endavant a Comín atia la polèmica per la gestió de Salut

El govern acusa l'organització, integrada a la CUP, d'"incitació a la violència", i Endavant afirma que "violència són les retallades a la sanitat"

RedaccióActualitzat

El govern de Junts pel Sí s'ha indignat per un cartell que l'organització Endavant, integrada a la CUP, ha fet servir per convocar una manifestació contra les retallades en sanitat a Sabadell. Als cartells hi ha dibuixos d'una infermera bufetejant i donant un cop de puny al conseller de Salut, Toni Comín.

Endavant és un dels sectors de la CUP més contraris a arribar a acords amb Junts pel Sí i en els debats interns es va oposar a donar suport els pressupostos del 2017. Els cartells convoquen a una manifestació aquest dijous per denunciar la saturació del Servei d'Urgències de l'Hospital Parc Taulí de Sabadell. El lema és: "Prou humiliacions a la sanitat pública. Plantem-los cara!"

El govern ha criticat la imatge escollida

La consellera de Presidència, Neus Munté, i la d'Afers Socials, Dolors Bassa, han acusat la imatge de la bufetada de "banalització" i "incitació a la violència", i han afirmat que senten "vergonya" i "indignació". El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, s'ha afegit a la condemna pel que ha definit com a "atac inacceptable":

 


 

Endavant diu que no retirarà els cartells

Per la seva banda, els responsables dels cartells han reaccionat també a Twitter davant les crítiques dels membres del govern defensant les imatges escollides i dient que no retiraran els cartells. Amb imatges de serveis d'urgències col·lapsats, el compte oficial d'Endavant ha afirmat que la violència és a la gestió hospitalària i a les retallades.

 

 

 

També han fet referència a una entrevista en què el conseller Comín deia que els passadissos plens de les urgències no eren deguts només a les retallades, sinó també a decisions professionals de les infermeres.

 

El col·lectiu d'infermeria també rebutja els cartells

El Col·legi d'Infermeres i Infermers de Barcelona tampoc ha donat suport als cartells. La vicepresidenta del Col·legi, Glòria Jódar, ha assegurat que les imatges dels cartells no els representen perquè són "l'antítesi de la nostra filosofia i la nostra formació acadèmica". Jódar també ha relacionat els cartells amb la violència, i ha afirmat que treballa amb Salut per millorar l'atenció sanitària amb una actitud "dialogant, positiva i d'apropament".

Mireia Boya, diputada de la CUP, força política en què està integrada Endavant, s'ha desmarcat de la campanya dient: "A mi tampoc m'agrada veure violència."

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut