Una baieta
Una baieta és el regal que han rebut les dones Albondón, mentre que els homes han rebut una ampolla de licor

Una baieta a les dones i licor als homes, el regal sexista d'un ajuntament de Granada

L'alcalde d'Albondón, a l'Alpujarra, ha demanat disculpes i ha assegurat que "revisaran els protocols" de cara al futur

Actualitzat

Per a les dones, una baieta. Per als homes, una ampolla de licor. Són els regals sexistes que ha fet l'Ajuntament del petit poble d'Albondón, a l'Alpujarra de Granada, en un berenar que ha organitzat amb la gent gran per celebrar les festes de Sant Lluís. 


El PP carrega contra el PSOE

Els regals han causat indignació i polèmica. El portaveu municipal del PP, Francisco del Castillo, ha demanat la dimissió de l'alcalde, el socialista José Sánchez, i ha exigit al PSOE que el reprovi. Hi ha afegit que es tracta d'un "retrocés que ofereix una imatge vergosa del poble", de 724 habitants. I ha aprofitat per carregar contra els socialistes:

"No entenem com, amb diners públics, es pot pagar un regal clarament sexista, més quan el PSOE va pregonant cada dia que és l'abanderat de la igualtat de gènere." 


L'alcalde demana disculpes

L'alcalde socialista no li ha recollit el guant. S'ha limitat a emetre un comunicat en què demana disculpes i assegura que revisaran "els protocols d'igualtat" perquè no torni a passar res semblant. 

Els regals es van donar en un berenar que es fa per homenatjar la gent gran, un acte que ja s'havia fet altres anys en el marc de les festes del poble granadí. 

 

ARXIVAT A:
Masclisme
Anar al contingut