Barcelona

Un web compila i difon els testaments de personatges històrics

Els testaments que van fer personatges com el filòsof Karl Marx o l'escriptor Charles Dickens estan disponibles des de fa unes hores a la xarxa. Els ha compilat un web especialitzat en arbres genealògics i que, amb aquesta iniciativa, vol demostrar la seva eficàcia en la recerca dels orígens de qualsevol ciutadà. Els documents procedeixen d'una forquilla d'anys bastant extensa, d'entre el 1861 i el 1941.

Actualitzat
El web Ancestry.co.uk ha posat a disposició dels internautes testaments de personatges històrics com ara el filòsof i ideòleg Karl Marx, el científic Charles Darwin i importants novel·listes com Arthur Conan Doyle, Lewis Carroll o Charles Dickens.

Karl Marx, per exemple, va morir a Londres l'any 1883, i la seva filla petita va heretar 250 lliures de l'època, l'equivalent avui de 27.000 euros.

L'herència que Charles Darwin va deixar als seus, en canvi, va ser molt més elevada. El pare de la teoria de l'evolució, que va morir un any abans que Marx, va deixar més de 15 milions d'euros.

L'autor dels llibres de Sherlock Holmes, l'escocès Arthur Conan Doyle, va morir l'any 1931 i el seu testament recull unes propietats que arribarien als tres milions i mig d'euros actuals.

D'altra banda, l'any 1898, Lewis Carroll, a més de l'obra "Alícia al país de les meravelles" va deixar una mica més de mig milió d'euros als seus descendents.

Curiosament, Charles Dickens, creador de personatges com l'orfe Oliver Twist, va ser dels escriptors que més diners tenia quan va morir, l'any 1870. El novel·lista britànic disposava d'un patrimoni equivalent a més de 8 milions d'euros.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut