Els agents van localitzar els vols mitjançant el sistema Kuppel (Mossos)
Els agents van localitzar els vols mitjançant el sistema Kuppel (Mossos)

Un veí de Barcelona s'exposa a 220.000 euros de multa per fer volar un dron des del balcó

L'home hauria enlairat l'aparell diversos cops des del balcó de casa, a la plaça Cerdà, a una altura superior a la permesa i posant en risc altres aeronaus

Actualitzat

Els Mossos d'Esquadra han denunciat un home de 36 anys de Barcelona per fer volar diverses vegades un dron per la capital catalana sense disposar de permisos ni de cap assegurança. Amb tota la informació recollida s'ha informat l'Agència Estatal de Seguretat Aèria, que pot imposar una sanció al pilot de fins a 220.000 euros.

Els agents de la Unitat Tècnica de Seguretat Aèria i la Unitat de Drons a través del sistema Kuppel, homologat per l'OTAN, van detectar que el pilot iniciava els vols del dron des del balcó de casa seva, a la plaça Cerdà

A partir d'aquí feia rutes de més de 6 quilòmetres a una altura superior a la permesa i posava en risc altres aeronaus, principalment helicòpters del servei d'emergència. I és que el fet de volar a aquestes distàncies fa impossible que el pilot pugui adoptar mesures per evitar una possible col·lisió per zones altament poblades.

El sistema Kuppel disposa d'uns sensors instal·lats en diferents punts que configuren una espècie de cúpula de protecció aèria, a partir de la qual es poden detectar i geolocalitzar aquests aparells de vol no tripulats.

Des dels Mossos recorden que aquest tipus d'aeronaus no són joguines i que cal disposar de les autoritzacions necessàries per utilitzar-los. A més, recorden quins són els requisits i algunes recomanacions per fer volar drons.

ARXIVAT A:
Policial
Anar al contingut