La facultat d'Arquitectura de la UPV/EHU (CC Zarateman)

Un professor acusat d'ensenyar el penis podrà seguir fent classe, però telemàticament

La Universitat del País Basc ha pres aquesta mesura de forma provisional mentre s'aclareixen els fets i ha provocat la indignació dels alumnes, que reclamen un càstig major

Actualitzat

La Universitat del País Basc permetrà seguir fent classe al professor de la Facultat d'Arquitectura acusat d'ensenyar el penis a l'aula. L'única mesura que, de moment, ha pres el rectorat és obligar-lo a fer les sessions de forma telemàtica.

En un breu comunicat, la Universitat es limita a lamentar els "desagradables fets" ocorreguts i a informar que divendres passat va obrir un expedient al professor. La direcció vol esperar "que es coneguin els fets" abans de prendre una decisió més ferma.

El comunicat ha indignat els alumnes per dos motius. En primer lloc, perquè consideren la mesura insuficient, ja que el professor podrà seguir exercint la seva professió sense problema.

També ha enfadat els alumnes el fet que la Universitat no li obrís expedient fins que els fets es van fer públics el mateix divendres; i això que els alumnes afectats ja havien comunicat què havia passat als responsables molt abans. 

Aquest és el tuit de denúncia, publicat divendres passat per l'organització feminista Arrakala.


Uns 200 alumnes s'han concentrat aquest dilluns davant l'entrada de la facultat, convocats tant per Arrakala com pel Sindicat de Forces Universitàries UIB.

Acusen el rectorat de la UPV/EHU de voler tapar els fets per "defensar la imatge" de la institució. 

Totes dues organitzacions estudiantils van denunciar que el professor es va treure el penis "de forma violenta" i que aquest no és el primer episodi masclista que protagonitza.

ARXIVAT A:
Masclisme País Basc
Anar al contingut