Els serveis d'emergències no van poder fer res per salvar la vida del treballador (ACN/Albert Segura Lorrio)

Un operari mor en caure d'un setè pis quan reparava un aire condicionat a Barcelona

A Catalunya, 59 persones han perdut la vida per accidents a la feina, fins al mes de setembre d'aquest any

Un home ha mort en caure d'un setè pis quan reparava un aparell d'aire condicionat al barri de Sant Andreu, a Barcelona. Es tracta d'un operari de 28 anys que aquest dimecres es va precipitar pel celobert de l'immoble, segons han informat els Mossos d'Esquadra, que consideren el fet un accident laboral.

Mossos van rebre un avís cap a dos quarts de sis de la tarda, i hi van acudir cinc dotacions policials, una de bombers i una altra del Servei d'Emergències Mèdiques, SEM. Tot i la ràpida actuació dels serveis d'emergències, no es va poder fer res per salvar la vida del treballador.

La Unitat d'Investigació de la comissaria de Sant Andreu ha obert una investigació i ha posat els fets en coneixement del jutjat d'instrucció de guàrdia i del Departament d'Empresa i Treball.
 

Campanya contra els accidents i les malalties laborals

Fins al mes de setembre d'aquest any, a Catalunya havien mort 59 persones per accident laboral, 9 més que en els mateixos mesos de l'any anterior, segons dades del Departament de Treball. Aquestes xifres no inclouen les morts produïdes durant els desplaçaments, que són 17, 7 més que l'any anterior.

Aquest novembre, Treball ha iniciat una campanya de prevenció dels accidents i malalties a la feina:

Concretament, per a la prevenció en els treballs en altura --com és el cas d'aquesta última mort--, Treball dedica una campanya específica arran de l'increment d'aquest tipus de feines. Sota el títol "Sigues tu la solució", s'ofereixen unes guies per minimitzar les situacions de risc i aplicar els requisits de seguretat que han de complir tant les empreses, els treballadors com els usuaris que els contracten. 

ARXIVAT A:
Precarietat laboralMossos d'EsquadraBombersSeguretat
Anar al contingut