Iraq

Un nou vídeo difós per internet mostra el cos de Saddam Hussein minuts després de ser penjat a la forca

El govern iraquià investiga l'origen d'un nou vídeo difós per internet que mostra el cos de Saddam Hussein minuts després de ser penjat a la forca. A les imatges, enregistrades amb un telèfon mòbil, s'hi pot veure el cadàver del dictador iraquià amb el cos tapat i el cap girat 90 graus. També es veu que té una ferida sota la mandíbula i taques de sang al coll, la cara i la roba. Per la seva part, aquesta setmana podrien ser executats els dos col·laboradors de Saddam que també van ser sentenciats a mort.

Actualitzat

La policia investiga l'origen d'una nova gravació de l'execució de Saddam Hussein que ha aparegut a internet. Les imatges mostren el cadàver del dictador poc després de morir el dia 30 de desembre, estirat en una llitera i amb el cos tapat amb un sudari de color blanc. Quan la càmera arriba al cap, es veu el coll de l'expresident girat 90 graus. També es veu que té una ferida sota la mandíbula i taques de sang al coll, la cara i la roba.

De moment no se sap l'origen del material enregistrat, tot i que s'apunta que probablement s'ha gravat amb la càmera d'un telèfon mòbil, com les primeres imatges que van aparèixer a la xarxa. Es tractaria del segon vídeo gravat amb un telèfon mòbil que mostra imatges de Saddam el dia de la seva execució.

La policia va detenir el 3 de gener un dels membres de seguretat iraquians que van presenciar l'execució, acusat d'haver difós el primer enregistrament. Aquesta detenció es va produir poc després de les crítiques que es van fer al govern iraquià perquè s'havien vulnerat els procediments legals durant l'execució de Saddam Hussein.

Anar al contingut