Ambulàncies arribant al lloc de l'atemptat, a la Rambla de Barcelona
Ambulàncies arribant al lloc de l'atemptat, a la Rambla de Barcelona

17 de les persones ferides en els atemptats estan en estat crític

61 dels ferits ja han estat donats d'alta i 65 continuen ingressats

RedaccióActualitzat

L'últim balanç de l'estat dels ferits és que 61 han estat donats d'alta i 65 continuen ingressats en 15 hospitals catalans. 17 persones continuen en estat crític i 28, greus, a conseqüència dels dos atemptats, a Barcelona i Cambrils. En total, han mort 14 persones.

El nombre de víctimes mortals en els atemptats d'ahir puja a 14. L'última ha mort aquests matí a l'Hospital Joan XXIII. Es tracta d'una dona d'uns 60 anys, de Saragossa, que va ser atropellada pels terroristes a Cambrils.

A més d'aquesta víctima mortal, hi ha tres persones més entre les ferides a Cambrils que viuen a l'Aragó, segons ha confirmat el govern d'aquesta comunitat.

De l'atemptat a Barcelona, dues víctimes mortals són de Rubí. Es tracta d'un nen de només tres anys que va caure del cotxet i del seu oncle avi, Francisco López Rodríguez, Paco, de 57, que havia vingut de Granada a la dècada dels 60. Caminava per la Rambla amb la mare del petit i la seva dona, que van resultar ferides.

Segons ha confirmat Emergències, ja hi ha quatre víctimes més identificades gràcies a les empremtes dactil·lars.

L'alcalde de Sant Hipòlit de Voltregà ha assegurat que una de les víctimes mortals és una veïna de la població de 75 que estava passejant per la Rambla amb la seva filla pel la Rambla en el moment de l'atropellment.

Darrere de cada nom hi ha una tragèdia personal, com la d'una família italiana que passejava tranquil·lament. Ella, amb la filla de només set mesos en una motxilla. Ell, Bruno Gulotta, de 35 anys, amb el nen de cinc anys agafat de la mà. Van veure venir la furgoneta i el pare va protegir el seu fill. Va ser atropellat. .

També italià és Luca Russo, un jove enginyer de 25 anys de vacances a Barcelona amb la seva nòvia, ferida lleu. La Rambla estava plena de turistes sorpresos fatalment per l'atac: una àvia portuguesa i la seva neta, una dona belga de 44 anys, Elke Vanbockrijck, un nordamericà... o el nen australià de set anys encara desaparegut. La seva mare està hospitalitzada i el pare, desesperat, viatja des de Sydney amb l'esperança de trobar-lo viu.

Més enllà de les confirmades oficialment, la televisió pública alemanya assegura que tres alemanys hi han perdut la vida, però el govern de Berlín parla només de 13 ferits.

Hi hauria també un ciutadà algerià mort, segons ha explicat a "El matí de Catalunya Ràdio" el coordinador del Consell Islàmic de Catalunya, Jamal El Allatouaki.


Morts i ferits de 34 nacionalitats
 

L'atac a Barcelona, en plena tarda d'un dijous d'agost i en una zona tan turística, ha causat morts i ferits de 34 nacionalitats:


El ministre d'Exteriors de França ha confirmat que hi ha 26 ciutadans francesos ferits en l'atemptat de Barcelona, i almenys 11 en estat greu. La fiscalia d'aquest país ha obert una investigació per, segons fonts judicials, temptatives d'assassinat en relació amb una organització terrorista. El cap de la diplomàcia de París viatja avui a Barcelona i França ha reforçat la seguretat a la frontera catalana.

I també hi hauria quatre ferits australians, un de gravetat, segons ha dit la ministra d'Exteriors d'Austràlia. I a més hi ha un cinquè ciutadà australià desaparegut.

I també una ciutadana russa ha resultat ferida lleu, segons l'agència de turisme russa.

El consulat marroquí també ha informat que entre el ferits hi ha tres ciutadans marroquins, entre ells un nen de sis anys, en estat crític, que estava de visita a Barcelona ambel seu pare, tots dos residents a Montpellier. Una dona de 43 anys també marroquina i resident a Espanya, també es compta entre les persones ferides.


Atenció a les famílies

A l'Aeroport de Barcelona, s'hi ha habilitat un espai específic per rebre els familiars.

Anar al contingut