Barcelona

Un miler de persones es mobilitzen a Barcelona contra la corrupció

A la plaça de Sant Jaume, un miler de persones s'han concentrat per protestar en contra dels últims casos de corrupció que han esquitxat Catalunya. A cop de cassola i tambor, els manifestants, organitzats en una seixantena d'agrupacions i plataformes, han demanat més control ciutadà sobre les administracions i la fi de la impunitat en casos de corrupció. Els assistents portaven diverses pancartes, algunes de les quals demanaven saber on han anat a parar els diners dels casos de corrupció que s'han produït a Catalunya i s'han destapat els darrers mesos.

Actualitzat
El "cas Millet" i l'"operació Pretòria" han estat els detonants d'aquesta protesta a la plaça de Sant Jaume de Barcelona, que reclama reformes socials i econòmiques per preservar el bé públic i eradicar la corrupció. Així ho proclama el manifest que ha llegit l'actriu Carme Sansa i la presidenta de la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona, Eva Fernández, que ha estat molt curosa en no criminalitzar els partits polítics dient que, simplement, ara no era el moment. En aquest sentit, ha manifestat: "El fet que no vulguem la presència dels partits implica fonamentalment que creiem que ara és el moment de la ciutadania davant la situació de la corrupció". I ha afegit: "Cal que la ciutadania es beneficiï de la política, i aquesta ciutadania activa i organitzada sigui la que regeneri l'acció política".

A cop de cassola i tambor, els manifestants, organitzats en una seixantena d'agrupacions i plataformes, denuncien que l'actual model de creixement sostingut, al preu que sigui, ha acabat trinxant el territori i malmetent, diuen, els valors. Els assistents portaven diverses pancartes, algunes de les quals demanaven saber on han anat a parar els diners del "cas Millet" i l'"operació Pretòria".

En la concentració són visibles col·lectius com ara els contraris a la requalificació del miniestadi del Barça, l'Associació d'Aturats o bé la Unió de Plataformes.
Anar al contingut