El premi es va sortejar ahir i també va deixar 409.769 euros a Santa Perpètua de Mogoda
El premi es va sortejar ahir i també va deixar 409.769 euros a Santa Perpètua de Mogoda

Un jutge prohibeix a Loteries de l'Estat vendre la Loteria Nacional al seu web

La sentència apunta que es dona una situació de "competència deslleial" respecte als venedors de les administracions

RedaccióActualitzat

Un jutge ha prohibit a la Societat Estatal de Loteries i Apostes de l'Estat (SELAE) vendre dècims de la Loteria Nacional a través de la seva pàgina web al considerar que es competència deslleial respecte als venedors de les administracions.

En una sentència, el Jutjat Mercantil número 6 de Madrid ha admès parcialment la demanda feta per la Plataforma Joc Net, que representa 200 venedors de tot Espanya.

Aquesta demanda estableix que la societat estatal abusa de la "clara" dependència econòmica que tenen les administracions.
 


La SELAE prohibeix a les administracions de loteria vendre productes que no siguin de la mateixa societat estatal. El jutge considera que això deixa els venedors en situació de "desigualtat". A més, planteja que la venda de tots els productes al web suposa una "alteració essencial i abusiva de les condicions contractuals" fixats pels punts de venda integrals.

La SELAE ven bitllets a la seva pàgina web des del 2015

La sentència no és ferma i la companyia pública pot recórrer la decisió davant l'Audiència Provincial de Madrid.

 

El jutge ha rebutjat la pretensió d'estendre aquesta prohibició als "establiments mixtos", és a dir, bars, quioscos o estancs que poden comercialitzar loteria si no supera el 50% de la seva facturació.
 


La Plataforma Joc Net ho considera "competència deslleial"

El president de la Plataforma Joc Net, José Carlos Escrig, ha afirmat que en el seu col·lectiu ho van tenir clar des del primer moment:
 

"Per a nosaltres és un triomf. Som la primera associació de venedors de loteria que guanya als tribunals contra SELAE. Continuarem fins la última instància"


Escrig també ha explicat que els venedors porten anys patint una situació "injusta" i s'alegra que els tribunals hagin reconegut que SELAE "abusa de la dependència econòmica" de les administracions.

Amb aquesta resolució, els venedors esperen reclamar les pèrdues ocasionades. El despatx d'advocats que porta el tema, Roca Junyent, està preparant una demanda conjunta per lucre cessant contra SELAE.

ARXIVAT A:
LoteriaJudicial
Anar al contingut