Washington

Un informe de Worldwatch relaciona les catàstrofes naturals d'enguany amb el canvi climàtic

La salut del planeta no passa pel millor moment. Així ho certifica l'informe que ha presentat Worldwatch, que apunta que aquesta pot ser l'última generació que pugui lluitar per evitar el canvi climàtic. L'estudi culpa l'escalfament global de la majoria de catàstrofes naturals d'enguany, des de les inundacions a Anglaterra fins a l'onada de calor que ha propiciat els incendis forestals de Grècia. Worldwatch insta a l'actuació dels polítics per lluitar contra el canvi climàtic.

Actualitzat
Les inundacions a Anglaterra i els incendis forestals de Grècia són, segons l'informe de Worldwatch d'aquest any, catàstrofes molt lligades amb el canvi climàtic que haurien de fer que els líders polítics europeus s'impliquin més en la lluita contra l'escalfament global.

L'organització demana que es pressioni els Estats Units perquè donin exemple i redueixin un 80% l'emissió de gasos d'efecte hivernacle abans de l'any 2050. De fet, volen que aquest país es converteixi en el que anomenen "líder climàtic". Segons expliquen, si els polítics del Primer Món no es plantegen el tema de convertir-se en líders en aquest camp, no seran capaços ni de resoldre la crisi climàtica ni d'incorporar països en vies de desenvolupament com la Xina o l'Índia.

L'informe alerta, així mateix, que l'increment de consum de carn potencia l'extensió dels ramats i, per tant, de les emissions de gas metà causades pel seu procés digestiu. L'altre gran problema per combatre és la disminució dels recursos pesquers, per canvis en la temperatura de les aigües però també per la sobreexplotació de mars i oceans. Però no tot és negatiu: el 2006, la producció de cèl·lules fotovoltaiques va augmentar al món un 41%, i la capacitat d'energia eòlica ho va fer un 26%.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut