Minut de silenci a l'ajuntament de Pastoriza per l'assassinat de la dona de 81 anys (EFE/Eliseo Trigo)
Minut de silenci a l'ajuntament de Pastoriza per l'assassinat de la dona de 81 anys (EFE/Eliseo Trigo)
A Pastoriza

Un home de 81 anys mata la parella a Lugo i després se suïcida

Es tractaria del tercer assassinat masclista de la setmana a l'Estat

RedaccióActualitzat

Un home ha mort la seva dona al municipi d'A Pastoriza, a Lugo, i després s'ha suïcidat, en el que s'investiga com un assassinat masclista. El crim va ser aquest dissabte al vespre al domicili de la parella, que tenia 81 i 79 anys, respectivament.

Aquest seria el tercer assassinat masclista de la setmana, després que un home matés la dona a Toledo dimecres. Menys de 24 hores després, un altre home feia el mateix a Granada.

La ministra d'Igualtat, Irene Montero, ha reivindicat que "ens volem vives" i ha agraït la tasca de tot els i les professionals que treballen per fer front a la violència masclista.

 


Fenomen estructural

En set anys, entre el 2010 i el 2017, van morir a Catalunya 163 dones víctimes de violència de gènere. Ho recull un estudi de l'associació "Feminicidio.net" que afegeix que en el 93% dels casos l'agressor era conegut de la víctima. A Catalunya moren, de mitjana, dues dones al mes per aquest tipus de violència, la gran majoria a mans de les seves parelles.

 

 

El telèfon d'atenció per a casos de violència masclista és el 900 900 120. A través del telèfon, s'assessora sobre quines opcions existeixen i quins recursos tenen a l'abast.

ARXIVAT A:
Violència masclista
Anar al contingut