La Ciutat de la Justícia de València, en una imatge d'arxiu

Un guàrdia civil, a presó provisional per agredir la parella a València

A l'home, que estava de baixa, el va detenir la Policia Nacional dijous, dos dies després de l'agressió

Redacció/Agències

A presó provisional un home, acusat d'haver agredit la seva parella aquest dimarts al barri de Benicalap de València. A conseqüència de les lesions, la dona està hospitalitzada.

El presumpte agressor, de 55 anys, és un agent de la Guàrdia Civil que estava de baixa, segons ha informat el diari local Levante-EMV, que explica que l'agressió s'hauria produït quan la dona hauria informat l'home que volia posar fi a la relació. 

La Policia Nacional el va detenir dos dies després i la magistrada del jutjat número 5 de violència sobre les dones de València l'ha enviat a presó, sense fiança, per un delicte de lesions greus en l'àmbit de la violència contra les dones.


On es pot demanar ajuda?

Per demanar ajuda en cas de violència masclista, hi ha el telèfon 900 900 120, específic d'atenció i informació, que atenen psicòlogues especialitzades. Funciona les 24 hores de cada dia de l'any, atén consultes i urgències, és gratuït, no queda registrat al mòbil i és confidencial. En cas d'emergència davant d'una agressió, també es pot trucar al 112.

També funciona el número de WhatsApp 601 001 122, per oferir informació i assessorament a les dones que són víctimes de violència masclista.

Si es vol denunciar, es pot anar a la policia o directament als jutjats especialitzats en violència de gènere, on les dones tenen el dret de ser assistides per un advocat d'ofici independentment de la situació econòmica. 

 

ARXIVAT A:
JudicialViolència masclistaGuàrdia Civil
Anar al contingut