Dues noies a la ciutat australiana de Melbourne (Reuters/Sandra Sanders)

Un espanyol hauria provocat el confinament d'una ciutat d'Austràlia, amb una mentida

El ciutadà, amb permís d'estudiant, va amagar que treballava a una pizzeria, cosa que va confondre els rastrejadors i va fer que es decretés un confinament de sis dies a Adelaida

Actualitzat

Les autoritats australianes estudien la deportació d'un resident espanyol que va mentir a les autoritats i ha desencadenat el confinament innecessari de sis dies de l'estat d'Austràlia Meridional.

Es tracta d'un home de 36 anys i amb un visat d'estudiant fins al desembre, que treballava a un hotel i a una pizzeria.

El sospitós va donar positiu en el brot d'un hotel a la ciutat d'Adelaida, la capital de l'estat i la cinquena ciutat més important d'Austràlia. Quan els rastrejadors van intentar saber l'origen del brot, va amagar que també treballava en una pizzeria, la Pizzeria Bar Woodville, i va dir que dir que només hi havia anat a comprar menjar.

La mentida va confondre les autoritats, que van témer que hi hagués un brot perillós a la ciutat, quan en realitat era fàcilment localitzable. Davant del risc, es van decretar sis dies de confinament, que s'haurien pogut estalviar si se'ls hagués donat la informació correcta.

"Si aquesta persona hagués estat més sincera amb nosaltres, no hauríem hagut d'ordenar un confinament de sis dies", ha dit el responsable de la policia, Grant Stevens, segons publica el diari "The Australian".

Mentre continuen les investigacions, el primer ministre d'Austràlia Meridional, Steven Marshal, ha defensat que "hi hagi conseqüències":

"No volem veure aquesta mena de comportaments. Dir que estic indignat per les accions d'aquest individu és dir poc. Ell sol ha posat un estat en una situació molt difícil."

 

Les autoritats han detectat 26 contagis relacionats amb la pizzeria i i una persona segueix hospitalitzada. Els rastrejadors han contactat amb més de 5.400 persones vinculades amb aquest brot.

La deportació del sospitós dependrà de la investigació, en la qual treballen una vintena de policies.

El confinament, que ja s'ha aixecat, ha afectat dos milions de persones.

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut