La il·lustració que ha provocat polèmica
La il·lustració que ha provocat polèmica

Un dirigent del PP encén Twitter barrejant Estat Islàmic i l'estelada

Javier Maroto ha criticat que el Congrés hagi obert temporada parlant de Gürtel i no de Catalunya ni de l'"islam radical"

RedaccióActualitzat

El diputat per Àlaba i sotssecretari de política social i sectorial del PP, Javier Maroto, ha volgut criticar aquest dimecres que el Congrés dels Diputats hagi reprès la seva activitat amb un ple dedicat al cas Gürtel, que afecta el seu partit.

Ho ha fet a Twitter i sense fer servir la paraula "Gürtel". Maroto ha argumentat que la situació política a Catalunya o el terrorisme jihadista són assumptes més "prioritaris" que no pas els casos de corrupció del seu partit.

Però ha estat la imatge amb què ha acompanyat aquest tuit el que ha provocat una allau de reaccions a les xarxes socials: una il·lustració en blanc i negre que ajunta la bandera de l'autoanomenat Estat Islàmic amb una estelada:

 


Aquest tuit ha tingut molt èxit, sobretot de respostes, amb centenars d'usuaris que li han retret haver fet aquesta amalgama per desviar l'atenció del cas Gürtel. Alguns han afirmat que han denunciat el tuit, i altres, com el diputat de Junts pel Sí, Germà Bel, han titllat Maroto de traficant "del dolor i de la sang de les víctimes":

 

 


 

Després de la repercussió del seu tuit, Maroto ha tornat a tuitejar assegurant que no tenia intenció de relacionar jihadisme i independentisme. Ho ha fet argumentant que la imatge del seu primer tuit l'havia tret d'una il·lustració d'un article de diari:

 

 

L'article en qüestió és l'editorial del diari "La Razón" del dia 19 d'agost, titulat "El separatisme contamina fins i tot la gestió d'una tragèdia", en què l'editorialista criticava durament el president Puigdemont per haver assegurat que els atemptats de la Rambla i de Cambrils no aturarien "el full de ruta del procés independentista."

Anar al contingut