Instal·lacions de l'hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí (Europa Press/David Zorrakino)

Un ciberatac "greu" afecta tres hospitals i alguns CAP del Baix Llobregat i Barcelona

Els hospitals afectats són el Moisès Broggi de Sant Joan Despí, el Dos de Maig de Barcelona i el de la Creu Roja de l'Hospitalet

Actualitzat

Un ciberatac afecta des d'aquesta matinada el funcionament dels hospitals, CAP i la resta de centres que pertanyen al Consorci Sanitari Integral.

Segons ha confirmat el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, l'atac seria "greu" i afecta el funcionament de la xarxa d'assistència de diversos hospitals i altres centres sanitaris catalans, sobretot de la Regió Metropolitana Sud. Els Mossos investiguen l'origen de l'atac, mentre que l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya treballa per solucionar la situació.

Els hospitals afectats són el Moisès Broggi de Sant Joan Despí, el Dos de Maig de Barcelona i l'hospital de la Creu Roja de l'Hospitalet.

La resta de centres afectats són: a Barcelona, el CAP Sagrada Família i el Servei de Valoració de la Discapacitat. A l'Hospitalet de Llobregat, l'Hospital Sociosanitari, el CAU Ronda Torrassa, el CAP Collblanc, el CAP Torrassa, i la Residència Collblanc i la Residència Francisco Padilla. A Cornellà, el Centre d'Atenció Especialitzada (CAE) i, finalment, el CAE Sant Feliu de Llobregat.

Salut assegura que l'atenció a Urgències està garantida, però encara no ha confirmat com està alterant altres àmbits assistencials. En tot cas, segons personal sanitari, no funciona el sistema per entrar a les històries clíniques dels pacients, ni el correu electrònic.

 

Altres atacs informàtics

No és la primera vegada que el Consorci Sanitari Integral (CSI) és objecte d'un ciberatac. El 2020, l'Hospìtal Moisès Broggi va ser víctima d'una ciberextorsió. Els pirates informàtics van demanar un rescat que, segons l'empresa, no es va pagar.

El desembre de l'any passat, la Generalitat va patir un dels atacs més importants, que va afectar el sistema de La Meva Salut, però també la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), que van quedar bloquejats.

En altres atacs, com els de la UAB o l'empresa Damm, els ciberatacs van consistir en un segrest d'informació per obtenir un benefici econòmic.

ARXIVAT A:
TecnologiaSeguretatSalutInternetMossos d'EsquadraPirateria
Anar al contingut