La planta d'Estrella Damm vista des de l'exterior, amb un llac en primer terme.
La planta de Damm al municipi del Prat de Llobregat

Un atac informàtic atura la fàbrica de Damm al Prat

La companyia confirma que els atacants demanen un rescat per resoldre els problemes que arrosseguen des de la matinada de dimarts a dimecres

RedaccióActualitzat

Un atac informàtic ha obligat a parar la producció de cervesa a la fàbrica que l'empresa Damm té al Prat de Llobregat, que és el seu principal centre de producció

Tal com han confirmat a TV3 representants de l'empresa, els tècnics de la planta van començar a detectar errors en el sistema la matinada de dimarts a dimecres i aquest dijous al migdia han confirmat que es tractava d'un atac informàtic "molt greu".

Ara, els tècnics treballen per restablir el sistema i analitzar l'abast de l'afectació. Damm reconeix que els responsables de l'atac han demanat un rescat, tot i que no n'han volgut especificar la quantitat.

També expliquen des de l'empresa que aquesta situació hauria estat molt més problemàtica a ple estiu, ja que l'estoc no sol durar més enllà de tres dies. De moment, la companyia sí que està entregant als clients les begudes que ja estaven fabricades. Així ho explicava el seu portaveu en declaracions a TV3:

"Enviem un missatge de tranquil·litat. Tenim producte i garantim el servei a tots els clients. Tenim un estoc important, tenim tres magatzems i uns 500 distribuïdors a tot Espanya que garanteixen el servei a tots els bars i restaurants"

Milers de llaunes apilades en un magatzem.
Un dels magatzems de Damm, aquest dijous a la tarda

Els ciberatacs, un problema en augment

El problema que té Damm a la fàbrica del Prat de Llobregat no és nou i diferents organismes n'han advertit en els darrers temps. Sense anar més lluny, la Universitat Autònoma de Barcelona encara treballa per resoldre l'atac informàtic de l'11 d'octubre.

El darrer informe de l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya, del mes de setembre ja alertava que el sector dels aliments s'ha convertit en nou objectiu dels atacs informàtics.

Segons l'agència, un dels factors clau d'aquest augment dels atacs és que es tracta d'un sector essencial "que no pot permetre's una aturada en la seva activitat i poden veure's obligats a pagar un rescat".

També apunta que el sector agroalimentari "es troba immers en un procés de digitalització per automatitzar i millorar els processos de producció, de manera que està augmentant l'exposició als ciberatacs", cosa que se suma al fet que encara hi hagi "poca maduresa en matèria de ciberseguretat".

ARXIVAT A:
PirateriaTecnologia
Anar al contingut