Alguns dels migrants arribats a les Canàries, atesos pels serveis d'emergència (EFE/Gelmert Finol)
Alguns dels migrants arribats a les Canàries, atesos pels serveis d'emergència (EFE/Gelmert Finol)
El Hierro

Un cayuco amb 117 persones arriba a les Canàries després de sis dies de viatge

Des de diumenge, prop de 300 persones han arribat a les costes espanyoles amb pateres i cayucos

Un cayuco amb 117 persones a bord ha arribat aquest dilluns al migdia al port de La Restiga, a l'illa d'El Hierro, després de sis dies de navegació. Segons la informació recollida pels serveis d'emergència que hi havia al port, es creu que l'embarcació va sortir de Saint Louis, al Senegal.

Entre les persones que hi havia a bord del cayuco, provinents del Senegal, Mali i Gàmbia, hi havia 114 homes, 20 dels quals són menors, i tres dones. Tothom es troba en aparent bon estat de salut.

Als migrants, se'ls ha traslladat a l'antic convent de La Frontera i estaran sota custòdia policial. Els menors seran conduïts a la residència d'estudiants de Valverde.

El cayuco que ha arribat aquest dilluns al migdia a l'illa d'El Hierro
El cayuco que ha arribat aquest dilluns al migdia a l'illa d'El Hierro (EFE/Gelmert Finol)


47 persones van arribar diumenge a La Restinga

Això es produeix l'endemà de l'arribada de 47 migrants a bord d'una pastera, també al port de La Restinga.

Un cop atesos pels sanitaris del servei d'urgències canari i per la Creu Roja, només dos han requerit assistència mèdica i un ha quedat ingressat per una hipotèrmia moderada a l'hospital de l'illa.

Efectius sanitaris atenen el mirants arribats aquest diumenge a La Restinga (EFE/Gelmert Finol)


Des de diumenge, prop de 300 persones han arribat a Espanya amb pateres i cayucos. També a les Canàries, Salvament Marítim va rescatar una patera amb 53 migrants a bord, 45 homes, set dones i una nena petita. Se'ls va traslladar a Puerto del Rosario, a l'illa de Fuerteventura.

Aquest mateix dilluns, dues pateres han arribat a les costes de Cadis. Al voltant de dos quarts d'onze del matí, una embarcació amb 51 persones a bord va desembarcar a primera línia de costa a la platja de La Fontanilla.

Aproximadament una hora més tard, Salvament Marítim ha interceptat una patera amb 38 persones a l'oest de Punta Candor, a Rota. Fonts policials han dit a l'agència Efe que tots ells han estat traslladats al Centre d'Atenció Temporal d'Estrangers de San Roque.

Metges sense Fronteres aconsegueix port segur per a 322 persones

El vaixell Geo Barentz, gestionat per Metges sense Fronteres, ha aconseguit autorització per desembarcar les 322 persones rescatades a la regió del Mediterrani central al port del municipi d'Augusta, a Sicília, després de tres dies a l'espera que se li assignés un port segur.

Entre les persones a bord, algunes de les quals feia gairebé tres setmanes que eren a l'embarcació, hi havia 95 menors i hi havia un nadó de dues setmanes.

Des de l'ONG s'alertava que la situació era insostenible, amb casos d'estrès agut, psicosi i atacs de pànic, tal com s'explica en el següent vídeo:

 


Metges sense Fronteres havia fet una crida als països del Mediterrani per poder desembarcar en algun dels seus ports les 322 persones que va rescatar del mar. "Ens alegra poder desembarcar aviat en un lloc segur", ha assegurat Metges sense Fronteres a la xarxa:


Després de passar dies en el mar i dormir durant nits a la coberta de fusta de l'embarcació, els rescatats estaven esgotats. L'equip mèdic de Metges sense Fronteres els va atendre, però alguns d'ells necessiten seguiment des de terra i d'altres assistència especialitzada.

 

ARXIVAT A:
Migracions
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut