Un banyista de 51 anys mor ofegat en una platja de l'Escala
L'Escala

Un banyista de 51 anys mor ofegat en una platja sense socorrista de l'Escala

La platja del Riuet no té servei de vigilància ni senyalització de l'estat de la mar

Actualitzat

Un home de 51 anys i nacionalitat belga ha mort ofegat aquest dimarts a la platja del Riuet de l'Escala, segons informa Protecció Civil, que alerta de la mala mar, especialment a la meitat nord del litoral català.

L'home ha demanat ajuda quan ha començat a ofegar-se per la mala mar que feia i tres persones s'han llançat a l'aigua per ajudar-lo, però després no podien sortir-ne. Davant de la situació, diverses persones han trucat al 112 a dos quarts d'onze del matí.

Salvament Marítim ha activat el servei de socorrisme de l'Escala, que ha rescatat els quatre banyistes, un d'ells inconscient.

El personal del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) li ha practicat unes maniobres de reanimació cardiopulmonar, però no han pogut evitar que l'home morís a la platja mateix.

 

La platja del Riuet, aquest dimarts

 

Sense vigilància

La platja del Riuet no té servei de vigilància ni senyalització de l'estat de la mar.

Algunes de les persones que s'han llançat a l'aigua per ajudar el banyista eren al xiringuito que hi a la platja del Riuet.

En declaracions a Catalunya Ràdio, el responsable del xiringuito, Quim Martínez, ha explicat que la família ha arribat cridant, ells han avisat emergències i ell i un treballador s'han llançat a l'aigua. Està indignat perquè considera que aquest sector d'Empúries està molt deixat:

"Estem molt desprotegits. L'any passat ja vam haver de salvar dues persones grans. Ja ho hem dit i ningú ens fa cas. Jo cada dia he d'atendre picades de peix aranya, he de posar els peus de nens en glaçoneres, etc."

 

Protecció Civil recorda que el bany està prohibit a sis platges catalanes, dues d'elles de la Costa Brava i quatre del Barcelonès. A més, la bandera groga oneja en 67 platges més, sobretot de la meitat nord del litoral, per fort onatge o mar de fons.

 

 

Un helicòpter i una ambulància del SEM s'han desplaçat fins al lloc, a més d'una patrulla dels Mossos d'Esquadra i efectius de la Policia Local.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut