TV3 i Catalunya Ràdio posen en marxa un òrgan professional pioner a tot l'Estat
Votació en les eleccions al Consell Professional de Continguts i Programes d'Entreteniment i Culturals

TV3 i Catalunya Ràdio posen en marxa un òrgan professional pioner a tot l'Estat

Aquest dimecres celebren eleccions al Consell Professional de Continguts i Programes d'Entreteniment i Culturals

RedaccióActualitzat

La plantilla de TV3 i Catalunya Ràdio vota durant tot aquest dimecres en les primeres eleccions que es fan per escollir els integrants del nou Consell Professional d'Entreteniment i Culturals.

Es tracta d'un òrgan pioner a tot l'Estat que té com a missió vetllar per garantir els drets d'aquests professionals en l'exercici de les seves professions, vinculades a la creació, preproducció, producció, emissió i difusió de continguts, també en les activitats de publicitat i màrqueting.

Aquest òrgan es va crear a partir de la renovació de l'Estatut Professional dels Mitjans de la Corporació, aprovada pel Consell de Govern el passat mes de desembre. Llavors, es va perfeccionar el text existent –que ja emparava els professionals dels àmbits d'Informatius i Esports– per donar protecció als drets i els deures dels professionals de tots els àmbits de continguts i no només als d'aquells vinculats a l'actualitat.
 

 

 

 

Una altra de les novetats que es va posar en marxa a partir d'aquest nou Estatut Professional reforça les redaccions d'Informatius de TV3 i Catalunya Ràdio. Així, quan hi hagi un canvi a la direcció d'Informatius, el Consell Professional d'Informatius podrà consultar la redacció sobre la idoneïtat del nomenament a través d'una consulta amb vot personal i secret. Si hi ha una majoria de vots en contra del nomenament del director o directora dels Serveis Informatius, el Consell Professional elevarà el pronunciament de la redacció a la direcció del mitjà perquè el prengui en consideració i hi doni resposta.

ARXIVAT A:
TelevisióTv3
Anar al contingut