TV3 i Catalunya Ràdio es convertiran en els primers mitjans a integrar continguts en català al servei de veu Alexa d'Amazon
TV3 i Catalunya Ràdio es convertiran en els primers mitjans a integrar continguts en català al servei de veu Alexa d'Amazon

TV3 i Catalunya Ràdio, els primers a oferir continguts en català a l'Alexa d'Amazon

Els titulars del "Telenotícies vespre" o de Catalunya Informació són alguns dels continguts que la CCMA ofereix als usuaris d'Amazon Alexa

Actualitzat

TV3 i Catalunya Ràdio es convertiran en els primers mitjans a integrar continguts en català al servei de veu Alexa d'Amazon. Els usuaris del nou servei Amazon Alexa es podran posar al dia de les últimes notícies directament amb la veu, sense necessitat d'escriure o tocar cap pantalla.  

Els titulars del "Telenotícies vespre", els últims titulars de Catalunya Informació, la portada de Mònica Terribas i la previsió del temps són els continguts que la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals oferirà als usuaris d'aquest servei. Seran els únics continguts disponibles en català en el llançament del servei d'Amazon.

El funcionament serà a través d'uns altaveus intel·ligents, alguns dels quals tenen pantalla i mostren vídeos. L'usuari li demana notícies i el dispositiu les hi ofereix en funció d'una elecció prèvia.

Al portal de la Corporació s'ha creat un espai on s'explica com es pot accedir als continguts de TV3 i Catalunya Ràdio des del nou Amazon Alexa. Els continguts de TV3 i Catalunya Ràdio estaran disponibles durant les pròximes hores.

Aquests continguts estaran disponibles a través del que Amazon Alexa anomena "skills", i n'hi haurà una per a cada contingut ofert. És a dir, l'usuari haurà de buscar la "skill", que es diu "TV3-Titulars Telenotícies Vespre" i afegir-la, i el mateix amb la resta de continguts oferts.

Aquesta estrena respon a la voluntat de la CCMA d'innovar i ampliar l'accés als continguts de TV3 i Catalunya Ràdio a les noves plataformes tecnològiques, tal com apunta Saül Gordillo, director de Catalunya Ràdio i Mitjans Digitals de la CCMA:

"Hem de ser un motor d'innovació i, alhora, afavorir la presència del català en plataformes externes."

 


Els assistents virtuals tenen la capacitat d'interactuar amb la veu, reproduir música o podcasts, recordar esdeveniments de l'agenda o proporcionar informació de servei a temps real. Representen, per tant, una evolució en els serveis d'informació, amb clara tendència a l'alça, segons tots els experts.

ARXIVAT A:
Mitjans de comunicacióTv3Catalunya Ràdio
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut