Tusk a Puigdemont: "No anunciï res que faci impossible el diàleg"

El president del Consell Europeu demana al president de la Generalitat que no prengui cap decisió que faci impossible buscar una solució dialogada

RedaccióActualitzat

El president del Consell Europeu, Donald Tusk, ha demanat al president de la Generalitat, poques hores abans de la seva compareixença al Parlament, que no declari la independència i respecti l'ordre constitucional, per no fer impossible el diàleg amb el govern espanyol.

"Li demano que respecti l'ordre constitucional i que no anunciï una decisió que faria impossible aquest diàleg. La diversitat no hauria de -i no necessita- portar a un conflicte, les conseqüències del qual serien, òbviament, dolentes per als catalans, per a Espanya i per a tot Europa."

En una reunió del Comitè de les Regions de la UE, Tusk, exprimer ministre de Polònia, s'ha adreçat directament a Puigdemont i ha recordat com ell mateix va rebre cops de porra de la policia quan era un activista anticomunista els anys 80. També ha recordat que el 2 d'octubre, l'endemà del referèndum, ja va demanar diàleg al president del govern espanyol, Mariano Rajoy.

La líder dels Verds europeus demana a Puigdemont que s'ho repensi

La copresidenta dels Verds al Parlament Europeu, l'alemanya Ska Keller, considera que seria un "gran error" proclamar la independència de Catalunya de manera unilateral i ha demanat al president de la Generalitat que ho reconsideri.

En un tuit, Keller, partidària del dret a decidir dels catalans, ha insistit que els problemes polítics han de ser resolts per mitjans polítics.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut