Trump: "Hem mort el pitjor terrorista del món. Això s'hauria d'haver fet fa 20 anys"
Trump: "Soleimani era el responsable de la mort de molts nord-americans i de molta gent més" (Reuters/Leah Millis)

Trump sobre l'assassinat de Soleimani: "Això s'hauria d'haver fet fa 20 anys"

El president nord-americà justifica l'assassinat del general iranià Soleimani com a part d'una estratègia i no com a resposta a un atac terrorista imminent, com havia dit en un principi

RedaccióActualitzat

Washington canvia el seu discurs sobre l'assassinat del general iranià Qasem Soleimani. Donald Trump ha justificat l'acció militar com a part d'una estratègia i no pas com a resposta a una possible amenaça d'atac terrorista, com havia dit en un principi.

De fet, el president nord-americà va autoritzar fa set mesos l'assassinat del poderós general, "sempre que l'Iran causés la mort d'algun ciutadà dels Estats Units", segons ha informat la cadena de televisió NBC.

Trump té molt clar que Soleimani era "un terrorista perillós" i que l'operació militar del dia 3 s'hauria d'haver fet fa molts anys:

"Hem mort Soleimani, el pitjor terrorista del món. És el responsable de la mort de molts nord-americans i de molta gent més. L'hem mort i el que el Partit Demòcrata està fent és desacreditar el nostre país. No ho han de fer i els acabarà passant factura. Així que vam matar el pitjor assassí del món, Soleimani, i això s'hauria d'haver fet fa 20 anys."

 

Trump:
El funeral pel general Soleimani va ser una multitudinària manifestació de dolor (Reuters/Wana News Agency)

 

En el seu compte de Twitter, el mandatari nord-americà remarcava que el passat de Soleimani era prou "horrible" com per assassinar-lo:

"Les notícies falses dels mitjans i els seus socis demòcrates estan treballant de valent per determinar si el futur atac del terrorista Soleimani era 'imminent' o no, i el meu equip estava d'acord. La resposta a tots dos és un SÍ, però realment això no importa davant del seu horrible passat!"



Pompeo advertia: "Amenaces imminents a vides nord-americanes"

El secretari d'Estat, Mike Pompeo, parlava en un primer moment d'"amenaces imminents a vides nord-americanes" per part del general assassinat. Pocs dies després ho puntualitzava. Deia que eren accions del passat de Soleimani i no tant "amenaces de futur".

L'ambigüitat calculada de Pompeo va fer que dijous passat tornés a dir que el general "tramava una sèrie d'atacs, però no sabem amb precisió quan ni on". El mateix dia, però, insinuava que l'objectiu podia ser l'ambaixada dels Estats Units a Bagdad.

Poc després, Trump s'encarregava d'afirmar: "Vam agafar a un monstre total i el vam eliminar. Ho vam fer perquè estaven buscant volar la nostra ambaixada."

ARXIVAT A:
Trump Estats UnitsIran
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut