Trump evita els mitjans després de proposar injeccions de desinfectant pel coronavirus
El president dels Estats Units, Donald Trump, aquest divendres a la Casa Blanca, a Washington (Reuters)

Trump evita els mitjans després de proposar injeccions de desinfectant per al coronavirus

El president dels Estats Units l'han desautoritzat arreu pels seus suggeriments, però ell acusa la premsa d'haver manipulat les seves paraules

RedaccióActualitzat

Aquest dijous el president dels Estats Units, Donald Trump, va suggerir que injectar desinfectant o irradiar llum ultraviolada podia curar els malalts de coronavirus.

Aquest divendres la seva compareixença a la roda de premsa de la Casa Blanca va durar pocs minuts i no va acceptar preguntes, i aquest dissabte ni tan sols ha comparegut.

Poc després publicava un tuit al seu compte personal en què donava a entendre que no hi participaria més:

"Quin sentit tenen les rodes de premsa a la Casa Blanca si els mitjans de comunicació irrellevants només fan preguntes hostils i es neguen a informar amb precisió de la veritat o dels fets. Aconsegueixen audiències de rècord, però als nord-americans només els arriben notícies falses. No val la pena el temps i l'esforç!"


No propostes, sinó "sarcasmes"

La reacció a les declaracions delirants que va fer dijous sembla que l'han convençut de reduir el protagonisme en les rodes de premsa.

Malgrat això, no s'ha estat d'acusar la premsa d'haver manipulat les seves paraules, que va qualificar de "sarcàstiques", i que els experts del seu equip van haver de corregir.

Els del seu equip i els d'arreu del món han advertit dels danys segurs que comporta seguir les seves recomanacions, i s'han generat multitud de notícies en aquest sentit.

 

Trump ha rebutjat les rèpliques amb acusacions de "ser notícies falses" als periodistes (Reuters)


Petició reiterada dels assessors

Fa setmanes que els col·laboradors de Trump li demanaven que renunciés a protagonitzar aquestes rodes de premsa, però fins ara no els havia fet cas.

El motiu: són rodes de premsa que tenen molta audiència, i això li permet monopolitzar l'atenció pública de cara a les presidencials, mentre el seu rival, Joe Biden, està confinat a casa.

Els seus assessors, en canvi, creuen que això li va a la contra, perquè la seva incontinència verbal en una temàtica que no controla el deixa força exposat.

El "ritme" del coronavirus i els antibiòtics

Ja va passar fa 15 dies, quan en una d'aquestes rodes de premsa va evidenciar la seva ignorància, anunciant que els antibiòtics "no poden seguir el ritme" del virus.

Trump, a més, ha desautoritzat les ordres de confinament, donant suport implícit als contraris, que s'han manifestat arreu del país.

Caldrà veure si de debò renuncia o almenys limita aquest protagonisme, o si només és un estirabot més als quals té a tothom acostumat.

 

Manifestant contra el confinament disfressat de Trump, aquest diumenge a Texas (Reuters)
 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Trump
Anar al contingut