El president dels Estats Units, Donald Trump sorprèn amb les seves propostes per curar la Covid-19 (Reuters/Jonathan Ernst)
Washington

Els remeis de Trump al coronavirus: injectar desinfectant o irradiar llum ultraviolada

El Congrés dels Estats Units aprova un pla de rescat de 500.000 milions de dòlars per fer front a una crisi econòmica sense precedents

Actualitzat

El president dels Estats Units s'ha superat a si mateix i ara proposa guarir els malalts de coronavirus amb irradiacions de calor i amb injeccions de desinfectant. Donald Trump, que s'enfronta a una crisi econòmica sense precedents, abraça la idea que l'escalfor dins el cos humà podria matar el virus.

El president dels Estats Units s'aferra a indicis que els investigadors del govern nord-americà han determinat sobre el virus: que sobreviu millor a l'interior i en condicions seques, i perd potència quan augmenten les temperatures i la humitat, i sobretot quan s'exposa a la llum solar.

Trump ha instat els investigadors a explorar aquestes vies.

"Suposem que exposem el cos a una llum tremenda, tant si és ultraviolada com senzillament molt potent, i introduïm la llum dins del cos, i que es pot fer a través de la pell o d'alguna altra manera.  Bé, i després hi ha el desinfectant, funciona en un minut, un minut, i si hi ha una manera que puguem fer alguna cosa com injectar-lo a dins o fer una neteja, que arribi als pulmons. Així que també serà interessant provar-ho i ho haureu de fer els metges. Però em sembla interessant, però ja ho veurem. Però el concepte de la llum, com entra i en un minut... això és molt potent."

 

 

Trump ha rebutjat les rèpliques amb acusacions de "ser fake news" contra els periodistes (Reuters/Jonathan Ernst)

Davant de la sorprenent falta de base científica d'aquestes indicacions del president Trump, que superen les que ja té a tothom acostumat, en la roda de premsa un periodista del Washington Post va rebre acusacions de "ser fake news" en resposta a la seva interpel·lació al president.

William Bryan, cap de l'àrea de Ciències i Tecnologia del Departament de Seguretat Nacional dels Estats Units, va destacar un possible indici que la pandèmia podria arribar a ser menys contagiosa durant els mesos d'estiu.

Donald Trump i el vicepresident Mike Pence (Reuters/Jonathan Ernst)


Rècord de morts als EUA

Mentrestant els EUA registren un nou rècord de morts per Covid-19, 3.176 el morts en 24 hores, amb un total que s'acosta a les 50.000 víctimes. Sembla impossible complir la previsió de Trump, que fa sis dies augurava entre 60.000 i 65.000 la xifra de víctimes pel virus, perquè deia que no podia ser que els Estats Units tinguessin més defuncions que la Xina, que era "un país més gran". Tot i que la xifra de 100.000, Trump ja la donava per bona.
 

El dia 15 d'abril, Trump culpava l'OMS de l'expansió de la pandèmia i retirava la subvenció dels Estats Units a l'organització internacional de la salut per "fer malament la feina".

Les infeccions avancen sense fer cas del vaticini que el president va fer en un primer moment, segosn el qual el virus desapareixeria amb la calor de la primavera. Trump va insistir aquest dijous, per donar un missatge de tranquil·litat, que "el virus desapareixarà". Una informació com tantes altres, si més no agosarada, que el cap de l'Institut de Malalties Infeccioses, el doctor Anthony Fauci, es va afanyar a desmentir: "A la tardor el virus continuarà aquí".

Els membres del Congrés dels EUA han aprovat un rescat de 500.000 M$ a la crisi econòmica (Reuters/Tom Brenner)

Pla de rescat

El president dels Estats Units, que fa una setmana va assegurar que "el pic de la pandèmia ja s'havia superat", s'ha d'enfrontar a la realitat, una situació de crisi econòmica sense precedents. Després que el preu del barril de petroli Texas hagi caigut per sota dels 0 dòlars, Trump es mostra disposat a reactivar en pocs dies l'economia i a donar suport als governadors que vulguin aixecar el confinament, "perquè tothom té dret a fer el que vulgui".
 

I el Congrés dels Estats Units ha aprovat un pla de rescat de 500.000 milions de dòlars per fer front al coronavirus. Està adreçat a hospitals i petites empreses. La pandèmia ha deixat, al país, 26 milions de persones sense feina. La votació es va fer a la Cambra de Representants en un ambient tens entre demòcrates i republicans.
 

ARXIVAT A:
Trump Coronavirus Estats Units
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut