"Els musulmans no són terroristes" diu el cartell que porta aquesta manifestant (Reuters)
"Els musulmans no són terroristes" diu el cartell que porta aquesta manifestant (Reuters)
Washington

Trump culpa el jutge que ha suspès el veto migratori de posar en perill els EUA

El president nord-americà fa responsable tant el jutge com el sistema judicial d'un possible atac terrorista

RedaccióActualitzat

Donald Trump ha carregat contra el sistema judicial nord-americà i el jutge federal que li va deixar en suspens el veto migratori. Després que el Tribunal d'Apel·lacions li rebutgés un recurs per poder tornar a activar la prohibició, Trump ha acusat el magistrat i tot el sistema judicial de posar el país en perill. De fet, va més enllà i els va fer responsables del que pugui passar, fent referència a un possible atac terrorista. I diu en el seu compte de Twitter que "els dolents estan molt contents":

 

 

No ha estat l'única piulada a través del compte oficial de la Presidència. Volent contrarestar les decisions judicials, Trump ha anunciat que ha donat "ordres a la Seguretat Nacional perquè s'examini amb molta cura la gent que arriba als Estats Units", i hi ha afegit que "els tribunals fan molt difícil aquesta feina".

 

 

La realitat és, però, que el bloqueig judicial a l'aplicació del decret de Trump ha obligat el govern nord-americà a restablir milers de visats i obrir les portes a immigrants i refugiats, molts dels quals han pogut viatjar als Estats Units.

L'enfrontament entre Trump i la judicatura es podria acabar resolent al Tribunal Suprem. Tot i això, l'alt tribunal encara té una de les places pendents de renovació, a l'espera que el Senat confirmi el candidat designat per la Casa Blanca, el jutge conservador Neil Gorsuch. Mentre això no passi, el Suprem continua tenint vuit magistrats, quatre de conservadors i quatre de progressistes.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut