Un dels vaixells que participa en la recerca de les dues nenes desaparegudes a Tenerife (EFE / Miguel Barreto)
Un dels vaixells que participen en la recerca de les dues nenes desaparegudes a Tenerife (EFE / Miguel Barreto)

Troben al mar el cos d'una de les nenes segrestades pel pare a Tenerife

Una embarcació localitza el cadàver de la nena de 6 anys a la zona on es va perdre el rastre del telèfon del pare

Actualitzat

La delegació del govern espanyol a les Canàries ha informat aquest dijous que s'ha trobat al mar un cos sense vida, que correspon a una menor. El cadàver s'ha trobat a la zona on s'està buscant les dues nenes, d'1 i 6 anys, desaparegudes el 27 d'abril a Tenerife.

A l'espera de les proves forenses determinants, el Tribunal Superior de Justícia de les Canàries apunta que el cos localitzat correspòn pràcticament amb tota seguretat a una de les germanes, l'Olívia, de 6 anys. La delegació del govern a les Canàries ja ha comunicat la troballa a la família.

L'embarcació oceanogràfica Ángeles Alvariño ha trobat el cadàver quan estava rastrejant la zona on es va perdre la connexió del telèfon del pare de les nenes la nit del 27 d'abril.

Mentrestant la Guàrdia Civil continua les tasques de rastreig a una milla nàutica de port de Güímar.

 

Agents de la policia científica inspeccionen l'embarcació del pare de les nenes desaparegudes
Agents de la policia científica inspeccionen l'embarcació del pare de les nenes desaparegudes (EFE / Ramón de la Rocha)

 

Desaparegudes quan eren amb el pare

El 27 d'abril, el pare d'Anna i Olivia, Tomás G., les va recollir a les cinc de la tarda i les havia de tornar a les nou del vespre, però no ho va fer, segons va explicar la mare, exparella de l'home.

Segons el testimoni de la mare de les nenes, l'home va trucar-li per dir-li que no les tornaria a veure i aleshores va denunciar-ne la desaparició.

El pare de les nenes va ser vist per última vegada a la marina de Santa Cruz de Tenerife, carregant la seva llanxa amb diverses bosses. Va arribar a salpar en dues ocasions, però en cap moment se'l va veure amb les menors.

Dos dies després de la desaparició de les nenes, el dispositiu de recerca va trobar una cadireta infantil de cotxe surant al mar.

El 30 d'abril, es van trobar restes de sang en l'embarcació propietat del pare, que es va localitzar buida i a la deriva a tocar del port de Güímar.

El jutjat de primera instància i instrucció número 3 de Güímar va obrir diligències per un presumpte delicte de segrest. El Tribunal Superior de Justícia de les Canàries va declarar secret de sumari en la investigació del cas.

 

Una finca propietat del pare de les nenes, registrada per la Guàrdia Civil a la recerca de pistes
Una finca propietat del pare de les nenes, registrada per la Guàrdia Civil a la recerca de pistes (EFE / Miguel Barreto)

 

La violència contra els fills, una forma de violència masclista

Utilitzar els fills per fer mal a la mare és un cas extrem de violència masclista, coneguda com violència vicària.

Les agressions contra els fills es poden produir amb violència física, psíquica o material, o bé negant-los la pensió alimentària, un fet que es considera "violència econòmica", segons va sentenciar el Tribunal Suprem.

Un de cada 4 nens, el 24,7%, ha presenciat situacions de violència contra la mare, dels quals el 77% també han estat maltractats de manera directa pel pare o la parella o exparella de la mare, segons l'informe "Menors i violència de gènere" del Ministeri d'Igualtat.

L'any 2013, arran del cas de José Bretón, es va començar el recompte de fills morts per violència masclista. Des d'aleshores, almenys 38 menors han mort.

 

 

ARXIVAT A:
PolicialViolència masclista
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut