Còrdova

José Bretón, condemnat a quaranta anys de presó per l'assassinat dels seus dos fills, Ruth i José

El jutge del cas, Pedro Vela, considera que, d'acord amb el veredicte de culpabilitat del jurat popular, Bretón va assassinar els seus dos fills, de 2 i 6 anys, i li aplica l'agreujant de parentiu, motiu pel qual el condemna a vint anys de presó per cadascun. A més, el jutge també ha demanat que s'inscrigui en el registre la defunció de Ruth i José i s'entregui a la mare les restes dels dos menors.

RedaccióActualitzat
José Bretón ha estat condemnat a quaranta anys de presó per l'assassinat dels seus dos fills, Ruth i José, de 2 i 6 anys, el 8 d'octubre del 2011 a Còrdova. El jutge del cas, Pedro Vela, considera que, d'acord amb el veredicte de culpabilitat del jurat popular, Bretón va cometre tots dos assassinats i li aplica l'agreujant de parentiu, motiu pel qual el condemna a vint anys de presó per cadascun, com havien sol·licitat la fiscalia i l'acusació particular.

A més, el jutge, un cop la sentència sigui ferma -ara no ho és perquè es pot presentar recurs- també ha demanat que s'inscrigui en el registre la defunció de Ruth i José, amb data 8 d'octubre del 2011, i s'entregui a la mare les restes dels dos menors perquè els pugui enterrar. El condemnat ha mantingut sempre que és innocent, i en l'última jornada del judici va considerar "increïble" que encara no se sabés on eren els seus fills.

L'advocada de Ruth Ortiz, Maria del Reposo Carrero, ha qualificat la sentència d'"estupenda" i ha assegurat que "s'ha fet justícia". En declaracions als periodistes, la lletrada ha explicat que aquesta sentència és "d'acord" amb el que s'esperava a causa del "bon treball fet pel jurat i que ha acabat rematant el jutge" Pedro Vela amb la publicació de la sentència.

Per la seva banda, el lletrat de José Bretón, José María Sánchez de Puerta, ha anunciat la presentació d'un recurs tant per la seva disconformitat tant amb el veredicte de culpabilitat del jurat popular com per la sentència condemnatòria.

El cas

José Bretón és a la presó des del 21 d'octubre del 2011 acusat d'haver mort els seus dos fills. Uns dies abans, el mateix acusat va denunciar la desaparició dels nens en un parc de Còrdova on, segons va assegurar, els havia perdut de vista. La policia va iniciar la recerca, que de seguida es va centrar en una finca propietat dels pares de Bretón, Las Quemadillas. S'hi van trobar ossos entre les restes d'una foguera, però, en una primera anàlisi, una pèrit de la policia científica va determinar que eren de rosegador.

Durant mesos es van fer molts escorcolls i moltes excavacions a la finca per trobar algun rastre dels menors sense èxit, fins que la família materna va demanar noves anàlisis i es va confirmar que els ossos eren humans i, a més, de menors.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut